Menu

A1.1 Russisk for begyndere

Start
Wednesday February 7
Price
DKK 2,330
Reduced price
DKK 2,150
Lessons
30
Start 07.02.2024
Period 07.02.2024 to 29.05.2024
Lessons 30
Course no.: 3588-24
Teacher cand.mag. Mai Fabricius
 
Location Vognmagergade 8, stuen
Room V023
Time Wed 19:15 - 20:55
Price DKK 2,330
Reduced price DKK 2,150
Time Wed 19:15 - 20:55

Lær russisk
Du lærer de russiske bogstaver og at udtale russisk. Allerede når du kan bogstaverne, kan du orientere dig, når du er på rejse, i lufthavnen, i metroen og i bybilledet. Du lærer om russisk navneskik, du lærer at præsentere dig selv og bruge forskellige høflighedsfraser. Du får fra starten et godt ordforråd, som du kan bruge med det samme i mange forskellige situationer. Du lærer at stille simple spørgsmål med hvem, hvad og hvor og svare på dem. Du lærer også at fortælle, hvad du kan lide at lave i din fritid.

Du lærer også den mest grundlæggende grammatik gennem øvelser og opgaver.

Undervisningen er en blanding af klasseundervisning, gruppe- og pararbejde.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Dette kursus er for dig, som aldrig har studeret russisk og ønsker at starte helt fra bunden.

Undervisningsmateriale: Hertz m.fl.: Svidanie v Peterburge (Møde i Petersborg). Læsebog (ISBN 9788700380561) og øvebog (ISBN 9788700380486). Vi læser bogstavdel 1-9 og lektion 1-3. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk.

På kurset møder du folk, der rejser eller har planer om at rejse til lande, hvor russisk stadig er lingua franca. Nogle har russisktalende familie, partner eller kollegaer eller interesserer sig for sprog, kultur og det moderne Rusland og vil gerne have flere nuancer på deres viden og forestilling om russisk og Rusland.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Mai Fabricius

Mai Fabricius er cand.mag. i russisk og historie fra Københavns Universitet og har studeret i Sankt Petersborg. Hun har erfaring med fremmedsprogsundervisning fra undervisning i dansk som andetsprog og har undervist i dansk via russisk.

Hun anbefaler, at man træner sit russisk ved at se russiske film og serier på nettet.  Se f.eks. komedieserien ”Køkkenet”, som foregår i køkkenet på en fin restaurant i Moskva. Søg på Кухня/Kitchen. Det meste af første sæson foreligger på YouTube med engelske undertitler. På Solsjenitsincentrets YouTubeside kan man finde filmatiseringen af romanen ”Den første Kreds” med amerikanske undertekster. 

Desværre kan man ikke finde det russiske svar på ”Mad Men”, serien ”Tøbrud” (Оттепель) med engelske undertekster, men for de øvede kan det anbefales at kigge med alligevel.
Show moreShow less

A1.1 Russisk for begyndere

7 February - 29 May

Waiting list