Menu

B1.1 Russisk for øvede

Start
Tuesday February 6
Price
DKK 2,330
Reduced price
DKK 2,150
Lessons
30
Start 06.02.2024
Period 06.02.2024 to 21.05.2024
Lessons 30
Course no.: 3592-24
Teacher cand.phil. Marie Nytoft
 
Location Vognmagergade 8, 2. sal
Room V241
Time Tue 17:15 - 18:55
Price DKK 2,330
Reduced price DKK 2,150
Time Tue 17:15 - 18:55

Tal mere frit og naturligt
Du lærer at tale mere nuanceret og naturligt. Vi bruger blandt andet Slapovskijs små historier om livet i Saratov til at tale om livet, livets glæder og skuffelser, suppleret med grammatik - og samtalemateriale fra bl.a. "YouLang" og "Pojekhali". Vi taler om dagens Rusland, Ruslands historie og om nyheder, kultur og samfund gennem forskellige teksttyper - vi læser lettere avisartikler, korte historier, lytter til sange og læser digte.
Vi lægger vægt på tale og samtale. Du træner udtale via sange/digte og forståelse via lytteøvelser og autentisk russisk materiale fra russiske medier. Du repeterer og udvider dine grammatiske færdigheder via supplerende øvelser.

Undervisningsmateriale
Underviseren uddeler løbende materiale.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
For dig, der har gennemgået et helt begyndersystem og dermed den grundlæggende grammatik, som vi dog repeterer løbende. Du har studeret russisk i ca. 180 lektioner.

På kurset møder du folk, der rejser eller har planer om at rejse til Rusland eller russisktalende lande. Nogle har russisktalende familie, partner eller kollegaer eller interesserer sig for sprog, kultur og det moderne Rusland.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Marie Nytoft

Marie Nytoft er cand.phil. i russisk og underviser ud over Studieskolen også på Udenrigsministeriet. Hun har mange års undervisningserfaring, deriblandt fra Copenhagen Business School. Derudover arbejder hun som rejseguide, tolk og oversætter.

Marie anbefaler lige nu:
Mad og drikke: ”Vodka og saltagurker, det ved man hvad er, evt. suppleret med marinerede og saltede svampe! Hvilken vodka? Enten den helt almindelige eller eventuelt en Pertsovka med chili og en anelse honning.”

Sted: ”Sankt Petersborg, Sankt Petersborg, Sankt Petersborg...”

Litteratur: ”Hvis jeg skal holde mig til oversatte samtidige forfattere, vil jeg anbefale Aleksijevitj, Sorokin, Pelevin og Slapovskij. Hvis vi tager noget lidt ældre, kan man ikke komme uden om Bulgakovs mesterværk ’Mesteren og Margarita’ og Venedikt Erofejevs filosofiske drukroman ’Moskva-Petushki’. I det hele taget skal man ikke spørge mig om russisk litteratur, for det hænder, at jeg ikke er til at stoppe…”

Show moreShow less

B1.1 Russisk for øvede

6 February - 21 May

Register