Menu

A1.1 og A1.2 Spansk for begyndere

Start
Monday February 5
Price
DKK 3,090
Reduced price
DKK 2,785
Lessons
51
Start 05.02.2024
Period 05.02.2024 to 17.06.2024
Lessons 51
Course no.: 3300-24
Teacher cand.mag. Beatriz Molina Alcántara
 
Location Gothersgade 14, 1. sal
Room 105
Time Mon 17:30 - 20:00
Price DKK 3,090
Reduced price DKK 2,785
Time Mon 17:30 - 20:00

Din gode rejse i Spanien og Latinamerika begynder her
For når du kan bare en lille smule spansk, kan du fremover tale med de over 500 mio. mennesker, der taler spansk i Spanien, Latinamerika og andre lande.
Er du vant til at rejse i den spansktalende verden, vil du sikkert opleve, at turen bliver helt anderledes efter det her kursus, fordi det gør en verden til forskel, at du kan en lille smule spansk. Og du behøver ikke kunne noget spansk i forvejen for at melde dig til kurset.
På begynderkurset lærer du bl.a. at


  • hilse på andre

  • fortælle om dig selv, dit arbejde og din familie

  • foretage indkøb - fx spørge om priser og antal

  • bestille en øl og lidt mad på en bar

  • spørge om vej

  • tale om vigtige steder og attraktioner i en by eller et andet sted, du skal rejse hen



Måske skal du rejse til Spanien eller Latinamerika? Så skal du kunne de rigtige hilsner og vide, hvornår du skal være dus eller Des. Du skal også kunne tale, så du bliver forstået, så vi øver udtalen og du øver at lytte til, hvad der bliver svaret.
Det er sjovt at lære spansk, når du kan tale om dig selv og dit liv - og spørge andre om deres, så det arbejder vi meget med. Det er også sjovt samtidig at lære mere om den spansktalende verden, så vi læser og taler bl.a. om Sevilla, Bogotá, Mexico, Colombia og ruten Panamericana på langs af det amerikanske kontinent.
Du lærer at købe ind på spansk og spørge om priserne, ligesom vi gennemgår de hyppigste ord inden for fødevarer, mad og drikke. Med de ord kan du begå dig i butikker og på markeder. Særligt handlen på markedet er en kulturel oplevelse i sig selv.

Undskyld. Hvad er klokken?
Det er tit nemt at få gang i en samtale, når du spørger, hvad klokken er. Så det gennemgår vi også på kurset, selv om du sikkert altid har din mobiltelefon på dig. Vi øver også tal, datoer og at sige ja eller nej tak til noget, så du kan have gode samtaler - også som begynder.
Endelig gennemgår vi, hvordan døgnet er delt op, hvorfor eftermiddagen varer helt til klokken otte om aftenen, og hvordan dagligdagen i store dele af Spanien brydes op af siesta. Du lærer også helt praktisk grammatik og ordforråd, så du kan komme rundt på rejsen og fx finde ud af, hvilket tog eller bus, du skal tage, og hvornår det kører.

Studieskolen - når du vil tale sproget
Et af kendetegnene ved at lære sprog på Studieskolen er, at vi ofte tiltrækker kursister, der virkelig vil lære sproget, og derfor møder velforberedte op.
Samtidig er fokus på, at du lærer at tale sproget. Derfor foregår al undervisning på spansk, medmindre der er en god grund til andet. For hvorfor tale dansk, når vi kan tale spansk? På begynderkurset lærer du blandt andet at bøje verberne i nutid, så du lærer at tale korrekt fra starten. Men fokus er primært på det levende, spanske sprog.
Netop fordi det er så vigtigt, at du taler mest muligt, suppleres klasseundervisningen ofte af gruppearbejde eller arbejde to og to.

Lærebøger
Nos vemos hoy 1 Edición para estudiantes ISBN 9788418625169 (grundbog) og
Nos vemos hoy 1 Cuaderno de ejercicios ISBN 9788418625183 (øvebog) fra forlaget Difusión.
Vi læser kapitel 1-6. Du kan købe bøgerne hos academicbooks.dk.
Underviseren uddeler 'Den lille spanske grammatikoversigt', som er inkluderet i prisen.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset


Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Description in English
Spanish for beginners - the beginning of a great trip to Spain or Latin America
If you don't speak any Spanish at all and would like to, then this is the course for you. By the end of the course, you will be able to have small conversations in Spanish about yourself, your work and your family. You will also learn numbers, months and greetings in Spanish. And you will learn to spell out words. You will practise a lot of useful words and phrases, so you can shop at the market, order some food and beer at a bar and ask your way around the next time you're in a Spanish-speaking country.
We focus on speaking as much Spanish as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish. And you can even buy an English version of the textbooks.

Teaching material in English:
Nos vemos hoy 1 A Spanish course for English speakers ISBN 9788419273161 (student's book) and
Nos vemos hoy 1 A Spanish course for English speakers ISBN 9788419273178 (work book) from the publishing company Difusión.
We will study chapters 1-6. You can either buy the books online at academicbooks.dk or at their shop.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Beatriz Molina Alcántara

Beatriz kommer fra den solrige by Córdoba i det sydlige Spanien og har boet i København siden 2021.

Hun har en uddannelse i engelsk sprog og litteratur fra universitetet i sin hjemby og er uddannet oversætter ved Universidad de Granada. Desuden har hun for nylig afsluttet sin kandidatuddannelse i undervisning i spansk som andetsprog.

Beatriz fortæller:
"Hej! Jeg hedder Beatriz, men du er velkommen til at kalde mig Bea.

I mange år arbejdede jeg som freelanceoversætter, men da jeg flyttede fra Spanien til Sverige, opdagede jeg, at min virkelige passion var spanskundervisning. Jeg har haft mulighed for at bo og undervise i spansk i Sverige og Singapore, og det har været virkelig berigende både fagligt og personligt.

Det, jeg bedst kan lide ved at undervise i spansk, er muligheden for at dele min passion med kursisterne og se dem blive bedre og bedre til at kommunikere. Noget, jeg synes er rigtig rart ved undervisningen, er muligheden for at møde så mange forskellige mennesker med forskellige baggrunde, hvilket resulterer i en tovejs læringssituation, hvor ikke kun kursisterne lærer af deres underviser, men også omvendt."

Beatriz’ tips til at lære spansk:

  • Der er ingen 'tabt tid', når du lærer et sprog: hvert ord, der læses, hver sang, der lyttes til og hver fejl er en læringsmulighed. Kom i kontakt med sproget, selvom du ikke forstår det fuldt ud!
  • Sociale medier tilbyder utrolig mange muligheder: tjek kontoen @spaneasy på Twitter eller udforsk hashtaggene #aprenderespañol eller #españolonline på Instagram for en hurtig spansklektion.
  • Kør ind på dine streamingplatforme og find nogle shows på spansk, som du kan nyde med undertekster. Mine personlige anbefalinger er La casa de las Flores, en mexicansk mørk komedie om Flores-familiens liv og La chica de nieve, en tempofyldt thriller baseret på en roman af den spanske forfatter Javier Castillo.
  • Besøg nogle spansktalende steder! Jeg kan ikke anbefale dig stærkt nok at besøge min hjemby Córdoba i Spanien i maj måned. Jeg lover, at du ikke vil fortryde det.

¡Nos vemos!

Show moreShow less

A1.1 og A1.2 Spansk for begyndere

5 February - 17 June

Waiting list