Menu

A1.3 og A1.4 For dig, der kan lidt spansk

Start
Wednesday February 7
Price
DKK 3,050
Reduced price
DKK 2,745
Lessons
51
Start 07.02.2024
Period 07.02.2024 to 19.06.2024
Lessons 51
Course no.: 3310-24
Teacher cand.mag. Anne Højgaard Christiansen
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 119
Time Wed 10:00 - 12:30
Price DKK 3,050
Reduced price DKK 2,745
Time Wed 10:00 - 12:30

Tal spansk i næsten alle situationer på din næste rejse
Du kan allerede lidt spansk, men du vil gerne lære mere. På dette kursus går du fra begynder til let øvet. Dit spansk bliver mere nuanceret, du kan tale om flere ting - og på din næste rejse kan du nu bruge spansk i næsten alle situationer.

Du lærer bl.a. at


  • reservere et hotelværelse

  • sige, at du er enig eller uenig i noget

  • klage over noget - og tage imod en undskyldning

  • beskrive din dagligdag

  • give personlige oplysninger

  • lave aftaler



På hotel, på besøg og på restaurant
Du øver ord og udtryk, du typisk får brug for på din rejse. Fx hvis du skal tjekke ind på et hotel, spise på restaurant eller på besøg i et privat hjem. Du lærer også at tale om vejr, klima og den rigtige beklædning. Og at klage, hvis det skulle blive nødvendigt, men selvfølgelig også at give ros!
Som altid taler vi meget i timerne, så du får god mulighed for at øve det, du lærer undervejs. Vi repeterer også tidligere ting på en sjov måde med bl.a. spil - for det er nu engang med gentagelse og sjov, at vi bedst lærer sprog.
Du læser om interessante steder og deres kultur, natur og historie i lærebogen, der tager dig med på en stor virtuel rejse. Du 'besøger' Mallorca og Caminoen i Spanien og Cuba, Ecuador, Inkastien i Peru, Chile og Argentina i Latinamerika.
Din grammatik får også et stort boost. Bl.a. lærer du at sammenligne ting og at tale om noget, der skete i fortiden.

Du taler meget spansk i timerne
På Studieskolen har vi fokus på, at du får talt en masse. Vi øver udtalen, så du både selv bliver forstået og kan forstå, hvad der bliver svaret! Al undervisningen foregår på spansk, medmindre der er en god grund til andet. For hvorfor tale dansk, når vi kan tale spansk? Netop fordi det er så vigtigt, at du taler mest muligt, suppleres klasseundervisningen ofte af gruppearbejde eller arbejde to og to, så du og dine medkursister får ekstra mange muligheder for selv at tale spansk. Det er nemlig sådan, du lærer det bedst.

Lærebøger
Nos vemos hoy 1 Edición para estudiantes ISBN 9788418625169 (grundbog) og
Nos vemos hoy 1 Cuaderno de ejercicios ISBN 9788418625183 (øvebog) fra forlaget Difusión.
Vi læser kapitel 7-12. Du kan købe bøgerne hos academicbooks.dk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Description in English
Do you already speak a little Spanish? Get ready for your next trip!
If you already speak a little Spanish but would like to learn more, then this is the course for you. On this course, you go from beginner's to basic level. You learn to use Spanish in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use Spanish to handle most situations. We focus on speaking as much Spanish as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish. And you can even buy an English version of the student's book and work book.

Teaching material in English:
Nos vemos hoy 1 A Spanish course for English speakers ISBN 9788419273161 (student's book) and
Nos vemos hoy 1 A Spanish course for English speakers ISBN 9788419273178 (work book) from the publishing company Difusión.
We will study chapters 7-12. You can either buy the books online at academicbooks.dk or at their shop.
Der er 13-20 kursister på holdet.
Ingen undervisning 14/2-24.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Show moreShow less

A1.3 og A1.4 For dig, der kan lidt spansk

7 February - 19 June

Register