Menu

Tyrkisk 1 - for begyndere

Start
Monday February 5
Price
DKK 2,795
Reduced price
DKK 2,580
Lessons
34
Start 05.02.2024
Period 05.02.2024 to 17.06.2024
Lessons 34
Course no.: 3530-24
Teacher Gülhan Comakci
 
Location Vognmagergade 8, 2. sal
Room V250
Time Mon 17:15 - 18:55
Price DKK 2,795
Reduced price DKK 2,580
Time Mon 17:15 - 18:55

Lær at tale tyrkisk
For dig, der aldrig før har lært tyrkisk.

Du lærer at klare dig på tyrkisk i mange forskellige hverdagssituationer, og når du er turist. Du lærer fx, hvad du skal sige, når du møder folk på restaurant, i forretninger og på museer.

Du lærer at præsentere dig selv og fortælle lidt. Du lærer også at stille spørgsmål til andre.

Du bliver hurtigt sat ind i, hvordan det tyrkiske sprog er bygget op, og vi laver mange øvelser, så du bliver sikker i at lave sætninger på tyrkisk.

Du lærer også, hvordan man udtaler tyrkiske bogstaver og at læse og skrive korte beskeder, fx i en sms eller på Facebook.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Lærebog: Yabanci Dilim 1, ISBN 9789756479919. Du kan købe bogen på holdet (kr. 150). Vi arbejder med kapitel 1 og 2.

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Show moreShow less

Tyrkisk 1 - for begyndere

5 February - 17 June

Waiting list