Menu

Verena Jain-Warden

Verena Jain-Warden har en ph.d. i engelsk litteratur fra universitetet i Bonn, Tyskland. Hun er uddannet lærer i tysk som fremmedsprog fra Goethe Institut og underviser i tysk på Studieskolen.
Oprindeligt kommer hun fra en by tæt på Köln. Hun har boet i Danmark i fem år med sin mand og sine to små døtre.

Verena anbefaler:
Litteratur:
”Bogen Tschick af Wolfgang Herrndorf er en god bog, hvis man har lyst til noget, som er nemt at forstå og som giver god stemning. Wolfgang Herrndorf skrev også en spændende blog, Arbeit und Struktur, hvor han dokumenterede sit arbejde og sin kritiske sygdom. Ellers er jeg stor fan af Thomas Mann – hans sprog er kompliceret, men når man vænner sig til det, kan man næsten smage ordene!”

Rejser til Tyskland:
”Det tager kun omkring en time at rejse fra Köln til Frankfurt med ICE-toget. Men jeg ville anbefale at tage et langsommere IC-tog fra Köln eller Bonn til Frankfurt. IC-toget kører på den 'rigtige' (venstre) side af Rhinen gennem smukke landsbyer og langs et historisk naturområde, som har inspireret mange forfattere. Man kan f.eks. se den berømte Lorelei-klippe og bjerget Drachenfels, hvor Siegfried dræber en drage i Nibelungenlied.”