Menu

A1.3 og A1.4 Italiensk for dig, der kan lidt - online

Start
Wednesday September 3
Price
DKK 2,880
Reduced price
DKK 2,665
Lessons
36
Start 03.09.2025
Period 03.09.2025 to 21.01.2026
Lessons 36
Course no.: 1416-25
Teacher cand.ling.merc. Rossana Marisa Soro
 
Location online
Room Zoom
Time Wed 17:30 - 19:10
Price DKK 2,880
Reduced price DKK 2,665
Time Wed 17:30 - 19:10

Lær mere italiensk hjemmefra
Kurset er for dig, der har fået smag for italiensk fx på vores A1.1 og A1.2 begynderhold. Du kan præsentere dig på italiensk og sige små sætninger om dit dagligliv - du kan fx bestille mad på restaurant, beskrive din bolig og fortælle kort om noget, du har gjort i din ferie.
Nu vil du gerne lære mere, for du ved, at du får bedre og sjovere ferier i Italien, når du kan tale italienernes sprog, også selvom det foreløbig kun er en lille smule.
På Studieskolens onlinekurser kan du lære italiensk hjemmefra, hvis du sidder på en café - eller lige hvor det passer dig.

Hvad lærer du?
Du lærer at kunne klare dig i forskellige hverdagssituationer. Du får et godt ordforråd, som du kan bruge i mange situationer, hvor du taler med italienere:


  • købe ind

  • tale med receptionisten på hotellet

  • lave en aftale med venner og kollegaer

  • besøge et af de mange italienske markeder

  • fortælle om dig selv og din hverdag

  • fortælle, hvad du godt kan lide at lave i din fritid


Du får indblik i italienernes dagligliv og italiensk madkultur. Vi taler fx om, hvordan italienerne tilbringer søndagen - ofte i familiens skød.
Rom er et dejligt rejsemål for de fleste, og vi har et helt kapitel i bogen, der handler om seværdigheder i Rom.

Vi arbejder videre med den grundlæggende grammatik. Vi repeterer nutid og passato prossimo, og du lærer flere nyttige, uregelmæssige verber. Du lærer fx også ejestedord, tidsudtryk og småord. Vi gennemgår grammatikken både på dansk og italiensk.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Du deltager i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af to lektioner a 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade 'klassen' eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktisk info
Vi læser stk. 9-17 i lærebogen Passaparola 1, som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vi anbefaler, at du vælger Tekstbog (ISBN 9788761696977). Hvis du hellere vil have bogen digitalt, kan du dog godt i stedet vælge iBog (ISBN 9788761683939). Du skal IKKE bruge øvebog.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-12 kursister på holdet.

Rossana Marisa Soro

Rossana Marisa Soro er cand.ling.merc. i International Business Communication og italiensk fra CBS, hvorfra hun også har en bachelor i engelsk og italiensk. Hun er statsautoriseret translatør og tolk i italiensk og oversætter, og ikke mindst italiensklærer.

Inden for italiensk litteratur vil Rossana gerne anbefale alle at læse "Canne al vento", "Cosima", "L'edera" og "Elias Portolu" af Grazia Deledda (vinderen af Nobelprisen i litteratur i 1926); "Cristo si è fermato a Eboli” af Carlo Levi, Eugenio Montales hermetiske digte og Susanna Agnellis “Vestivamo alla marinara”. 

Fra den sardiske madlavningstradition anbefaler hun ”Ravioli di ricotta e limone in sugo di pomodoro”, malloreddus-gnocchi, ”Savadas” (indbagt pecorino-ost med honning), amaretti (makroner af søde og bitre mandler) og ”casadinas” (små tærter med ricotta og ost) og selvfølgelig det dejlige fladbrød ”pane carasau”, og inden for vinverdenen rødvinen Cannonau di Sardegna og hvidvinen Vermentino.
Show moreShow less

A1.3 og A1.4 Italiensk for dig, der kan lidt - online

3 September - 21 January

Register