Menu

Tyrkisk 3

Start
Monday September 1
Price
DKK 2,880
Reduced price
DKK 2,665
Lessons
36
Start 01.09.2025
Period 01.09.2025 to 19.01.2026
Lessons 36
Course no.: 1546-25
Teacher Gülhan Comakci
 
Location Vognmagergade 8, 2. sal
Room V205
Time Mon 19:00 - 20:40
Price DKK 2,880
Reduced price DKK 2,665
Time Mon 19:00 - 20:40

Udvid dit ordforråd på tyrkisk
For dig, der har taget Tyrkisk 1 og 2 eller har tilsvarende niveau.

Du lærer at udtrykke dig mere nuanceret om dig selv og andre, fx hvad du kan og ikke kan lide. Du begynder også at kunne tale om interesser og give udtryk for din mening. Vi har hele tiden fokus på talesprog, så derfor øver vi meget samtale.

Vi arbejder videre med grammatik som fx verber i flertal i både nutid, datid og fremtid og læser nemme tekster og taler om dem. Vi kan også tale om nemme emner, der interesserer dig og dine medkursister. Vi arbejder med alle sprogfærdigheder: tale, læse, skrive, samtale og lytte.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Lærebog: Yabanci Dilim 1, ISBN 9789756479919. Vi arbejder med kapitel 5 og 6.
Du kan købe bogen på holdet for 200 kr. den første undervisningsgang. Medbring venligst lige penge.

Der er 10-16 kursister på holdet.

Gülhan Comakci, Turkish teacher at Studieskolen

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Show moreShow less

Tyrkisk 3

1 September - 19 January

Register