Menu

Nina Kirkowska

Nina er cand.mag. i arkæologi og læreruddannet. Hun har arbejdet på Studieskolen siden 2010. Nina underviser i polsk og dansk for polsktalende. Som sproglærer er hun optaget af sprogenes oprindelse og kontrastiv lingvistik. Hun kan lide at sætte det polske sprog i kontrast til det danske og fremhæve forskelle og ligheder i sprogene, som begge tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie.
Polsk indgår i den vestslaviske sproggruppe og er det mest talte slaviske sprog lige efter russisk. Sproget er det officielle sprog i Polen og tales af ca. 65 millioner mennesker.
”The Polish language sounds like leaves rustling” (”Język szeleszczących liści”), siger udlændinge om sproget, som udfordrer på det udtalemæssige plan.

Nina anbefaler:
Litteratur: Edward Stachura – ”Wiersze”, Forlag C & T, 2001. Et udvalg af digte og sange af en berømt digter.
Film: ”Warszawa 44” (2014), (originaltitel: ”Miasto 44”), skrevet og instrueret af Jan Komasa. Filmen er en historie om kærlighed, venskab og søgen efter eventyr under den blodige og brutale virkelighed i Warszawa i sensommeren 1944 (Warszawaopstanden).
Sted: Zakopane, der er malerisk beliggende i Tatrabjergene i den sydligste del af Małopolska, nær den slovakiske grænse. Zakopane er det største turistcenter i Polen og kaldes Polens vinterhovedstad. Byen ligger i en bjergsænkning ved foden af Høje Tatra.