Menu

Tysk film og debat: M - Eine Stadt sucht einen Mörder

Date
29.11.2024
Price
DKK 0
Start 29.11.2024
Lessons 3
Event no.: 1160-24
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 0

Se filmen M - Eine Stadt sucht einen Mörder
Til efterårets tyske film- og debatarrangement ser vi en af de første tyske tonefilm, som stadig er en af de mest betydningsfulde tyske film nogensinde. Vi skal se Fritz Langs film M - Eine Stadt sucht einen Mörder fra 1931.

Vi diskuterer filmens æstetiske virkemidler og dens historiske kontekst, og du får mulighed for at forbedre din lytteforståelse og dine talefærdigheder.

Alle er velkomne.

En næsten 100 år gammel krimifilm
Politiet leder forgæves efter en børnemorder, hvis karakteristiske fløjten hjemsøger alle, som ser filmen, i dagevis. Da byens kriminelle beslutter at hjælpe med at finde morderen, følger en nervepirrende jagt. Den kulminerer i en retssag, som får seeren til at stille spørgsmål om retfærdighed og om, hvad der er ondt. Skuespilleren Peter Lorre, som også er kendt fra flere Hollywood-film, er både uhyggelig og ynkelig som filmens børnemorder.

Underviser Verena Jain-Warden laver på letforståeligt tysk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på tysk eller på dansk.
Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Vi glæder os til at se dig.

Det foregår:
fredag d. 29. november 2024 kl. 16.00-ca. 19.00
Borgergade 12, 1. sal, lokale 127


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Verena Jain-Warden

Verena Jain-Warden har en ph.d. i engelsk litteratur fra universitetet i Bonn, Tyskland. Hun er uddannet lærer i tysk som fremmedsprog fra Goethe Institut og underviser i tysk på Studieskolen.
Oprindeligt kommer hun fra en by tæt på Köln. Hun har boet i Danmark i fem år med sin mand og sine to små døtre.

Verena anbefaler:
Litteratur:
”Bogen Tschick af Wolfgang Herrndorf er en god bog, hvis man har lyst til noget, som er nemt at forstå og som giver god stemning. Wolfgang Herrndorf skrev også en spændende blog, Arbeit und Struktur, hvor han dokumenterede sit arbejde og sin kritiske sygdom. Ellers er jeg stor fan af Thomas Mann – hans sprog er kompliceret, men når man vænner sig til det, kan man næsten smage ordene!”

Rejser til Tyskland:
”Det tager kun omkring en time at rejse fra Köln til Frankfurt med ICE-toget. Men jeg ville anbefale at tage et langsommere IC-tog fra Köln eller Bonn til Frankfurt. IC-toget kører på den 'rigtige' (venstre) side af Rhinen gennem smukke landsbyer og langs et historisk naturområde, som har inspireret mange forfattere. Man kan f.eks. se den berømte Lorelei-klippe og bjerget Drachenfels, hvor Siegfried dræber en drage i Nibelungenlied.”

Tysk film og debat: M - Eine Stadt sucht einen Mörder

Register