Menu

Standardarabisk 3

Start
Monday September 2
Price
DKK 2,880
Reduced price
DKK 2,665
Lessons
36
Start 02.09.2024
Period 02.09.2024 to 20.01.2025
Lessons 36
Course no.: 1502-24
Teacher cand.mag. Hadi Al-Khalili
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V121
Time Mon 19:00 - 20:40
Price DKK 2,880
Reduced price DKK 2,665
Time Mon 19:00 - 20:40

Ferie og fritid på arabisk!
Lær at tale om en masse emner relateret til ferie og fritid. Vi fokuserer på, at du får udvidet dit ordforråd, og du får trænet rigtig meget samtale, så du bliver parat til at tale med arabere fra dit nabolag eller på din næste ferie.

Du lærer at:


 • lave planer med vennerne

 • tale om dine hobbyer

 • tale om årstiderne og vejret

 • bestille mad og drikke på en café eller restaurant

 • reservere et hotelværelse

 • fortælle om dit hjem

 • tale om steder i den arabiske verden

 • beskrive ting, personer og steder med en masse nye tillægsord.Vi fortsætter med at arbejde med nogle af de grammatiske emner fra Standardarabisk 2 som fx idaafa og flertal (af både navneord og udsagnsord), men tager også hul på nogle nye ting som fx datidsbøjningen af verber, forholdsord og kasusvokaler. Derudover ser vi på den arabiske sætningsanalyse med kasusvokaler og det arabiske sprogs rodsystem.

Vi taler løbende om kulturelle emner som høflighed, mad, tiltaleformer og lignende.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen er meget varieret og består bl.a. af par- og gruppearbejde, samtaleøvelser, lege og fælles aktiviteter. Der er selvfølgelig ting, der bliver forklaret på tavlen på klassisk vis, men forvent at være aktiv, når du lærer arabisk.
Vi læser løbende korte tekster eller breve for at træne ordforråd, læsning og udtale.
Derudover vil der ca. hver anden uge være en lille skriftlig opgave til aflevering. Du skal måske skrive dagbog eller fortælle om et sted, du har besøgt.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Lærebog: Gateway to Arabic, Book 3, ISBN 9780954083328. Du kan fx købe den på islamguide.dk for 60 kr. Vær opmærksom på, at bogen er på engelsk, men at undervisningen foregår på dansk og arabisk.

Kurset er velegnet for dig, som har studeret arabisk i ca. 70 lektioner. Du kan læse og skrive små tekster og kan selv danne sætninger. Det er vigtigt, at du har nogenlunde styr på idaafa, på de personlige suffikser og på, hvordan man bøjer regelmæssige udsagnsord i nutid. Du kan også fortælle lidt om dig selv og din hverdag, og hvad du kan lide og ikke kan lide.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Hadi Al-Khalili

Hadi er cand.mag. i Mellemøstens sprog og samfund og spansk sprog og kultur. Han har rejst en del i Mellemøsten og boet et halvt semester i Spanien.
Hadi taler både standardarabisk og irakisk dialekt (mesopotamisk arabisk), men han har også studeret syrisk dialekt et halvt år og har godt kendskab til golfarabisk og levantisk arabisk.
Han har undervist på gymnasiet og har siden april 2022 undervist på Studieskolen.
Hadi interesserer sig for sprog og kulturer. Han synes, det mest fascinerende ved det arabiske sprog er, hvor rigt det er og hvor mange ord, der findes.
Det bedste ved at undervise er, når undervisningen giver meningen for kursisterne, og det så motiverer dem endnu mere til at lære sproget.

Hadi anbefaler:
Mad:
”Al arabisk mad er fantastisk, især det levantiske køkken (Syrien, Libanon, Palæstina, Jordan) og det irakiske køkken.”
Film: ”Der findes mange gode film og serier på Netflix, som man kan se med undertekster og pause og notere for at styrke sit sprog. Når det kommer til film, er egyptiske nok de bedste, og når det kommer til serier, er libanesiske og syriske de bedste... vil jeg mene.”

Show moreShow less

Standardarabisk 3

2 September - 20 January

Register