Menu

A1.1 Fransk flex for begyndere - online (trin 1 af 4)

Start
Monday September 2
Price
DKK 2,160
Reduced price
DKK 2,000
Lessons
27
Start 02.09.2024
Period 02.09.2024 to 04.11.2024
Lessons 27
Course no.: 1202-24
Teacher master enseignement du français langue France Rousset
 
Location online
Room Zoom
Time Mon 17:00 - 18:40
Price DKK 2,160
Reduced price DKK 2,000
Time Mon 17:00 - 18:40

Tag Studieskolens begynderkursus i fransk - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der ikke kan et ord fransk, og som gerne vil lære det fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor. Og med 200 millioner mennesker verden over, der taler fransk dagligt, er der jo mange gode grunde til at lære at tale verdens 5. mest talte sprog.
Selve kursusmaterialet er gennemtestet i mange år på vores populære kurser i København. Men hvorfor begrænse undervisningen til københavnere? Derfor har vi rykket kurset online. Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig. Du sparer fx transporten til Studieskolen, og måske kan du også lige nå at spise aftensmad med familien, inden du skal til fransk.

På Studieskolens kurser er det primære fokus altid på at tale sproget så meget som muligt. Vi sniger selvfølgelig grammatik ind i passende mængder, men du vil aldrig mærke, at det tager overhånd.
Fordi der er tale om et begynderkursus, får du de mest gængse gloser, så du også kan træne det franske, når du tager til Frankrig eller et af de andre fransktalende lande.

Du lærer, hvordan du


  • hilser på andre, alt efter om du er dus eller Des med ham eller hende, du taler med

  • præsenterer dig selv og din ven, veninde eller kæreste. Herunder hvor gamle I er, hvad I laver, og hvor I kommer fra

  • bestiller croissanter eller baguette hos bageren

  • fortæller, hvad du godt kan lide - fx at gå på stranden, læse eller dyrke sportTeknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.

Undervisningen består af 3 lektioner a 45 minutter.
Vi mødes på i det virtuelle klasseværelse én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Du kan finde link til Zoom på Moodle.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Inspire 1: Livre de l'élève (ISBN 9782015135755)
Inspire 1: Cahier d'activités (ISBN 9782015135762)
Der findes også en digital udgave af bøgerne.
Vi bruger bøgerne på fire trin: A1.1-A1.4.

Begge bøger er fra forlaget Hachette og giver et godt indblik i Frankrig, fransk kultur og fransktalende lande.
Dette franske lærebogssystem har også et onlineunivers Parcours digital (A1), samt lyd- og videofiler. Der er også rettevejledninger, transskriptioner og en ordliste på bl.a. engelsk.
Du kan fx købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5 % på bøger.
På A1-niveaet får du også adgang til Grammaludique A1, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er en række forskellige emner, som du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Praktisk
Forberedelsestid: du skal bruge ca. 1,5 time på lektier og huske at sætte 45 minutter af til den fleksible lektion.
Der er 10-16 kursister på holdet.

France Rousset

France er franskmand – man kan næsten ikke være andet end fransk, når man hedder France! Hun er opvokset i Alsace og har studeret i Schweiz, hvor hun har taget en bachelor i skandinaviske sprog og fransk. Efter bacheloruddannelsen tog hun til Danmark og bestod Studieprøven (tusind tak til Studieskolen!).
France er vild med den danske litteraturhistorie, især med det moderne gennembrud og elsker at læse på dansk. Denne litterære bevægelse opstod i hele Skandinavien i slutningen af 1800-tallet og var præget af nogle andre bevægelser i Europa, som for eksempel af den realistiske/naturalistiske periode i Frankrig med forfattere som Zola eller Flaubert (Frances yndlingsforfattere).

At lære et nyt sprog har altid været en spændende oplevelse (France har 5 sprog i bagagen), og det er derfor, hun besluttede at undervise i sit modersmål her i Danmark.

France er cand.mag. i fransk som fremmedsprog fra Neuchâtel Universitet i Schweiz, hvor hun især har været optaget af franskundervisning til dansktalende personer med stor vægt på dagligdags talt fransk. For France er kommunikation i fokus. 

Frances råd til at blive endnu bedre til fransk: 

  • Lyt til ny fransk musik. Jeg kan selv godt lide Sers Gauvain, som du kan finde på YouTube. Sangene drejer sig om aktuelle emner. ”Les oubliés” handler for eksempel om den nuværende situation (økonomi og politik) i Frankrig. Du kan læse mere om det på francebleu.fr.

  • Tjek "Fransk grammatik til samtale og forståelse" (2016) for at blive parat til at føre samtaler (Dorte Fristrup, Hanne Leth Andersen). 

Show moreShow less

A1.1 Fransk flex for begyndere - online (trin 1 af 4)

2 September - 4 November

Register