Menu

A1.3 og A1.4 Fransk på fransk for dig, som kan lidt (trin 3+4 af 4)

Start
Wednesday September 4
Price
DKK 3,330
Reduced price
DKK 3,005
Lessons
54
Start 04.09.2024
Period 04.09.2024 to 22.01.2025
Lessons 54
Course no.: 1223-24
Teacher master de français langue étrangère Marie-Renée Le Berre
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 107
Time Wed 17:30 - 20:00
Price DKK 3,330
Reduced price DKK 3,005
Time Wed 17:30 - 20:00

Få mod på lette samtaler på fransk
Har du blod på tanden efter mere fransk? Kan du lidt fransk, og vil du lære endnu mere? Så er det her kursus dit næste skridt mod bedre oplevelser og ferier i det franske.

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du bliver sikkert glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk - blandt andet apéritif, intelligent og lingerie.

Men vi skal selvfølgelig ikke hvile på de franske laurbær. Så vi fortsætter med flere gloser, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som bedstefar og bedstemor og at fortælle, hvor din familie kommer fra. I Frankrig er det almindeligt, at der i en familie er et familiemedlem, der ikke er født i Frankrig, så rødder betyder noget.

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger, også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og dansk, så i en snæver vending så kan du godt få hjælp på et andet sprog.

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet. Du lærer også at jonglere mellem de to forskellige datider passe composé og imparfait, som giver dine sætninger dybde og variation.

Du lærer fx at sige, at du har


 • været på marked

 • været på restaurant

 • snakket med naboerne

 • set tv

 • læst en bog

 • været i teatretDa mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Bestil fx une galette i Rennes, som er Bretagnes charmerende og livlige hovedstad med masser af studerende. La galette er en boghvedepandekage og Bretagnes svar på en sandwich. Drik gerne et glas cidre til la galette - og nyd den syrlige, prikkende drik i stedet for en øl. Vi klæder dig på til at komme i kontakt med de lokale, og så derfor taler vi om vejrudsigten, kendte mennesker og aktuelle nyheder. På den måde kan du bedre falde i snak med bagerkonen, tjeneren eller din franske udlejer, næste gang du er i Frankrig.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-24. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5 % på bøger. Vi beder dig anskaffe bøgerne, inden undervisningen starter.

Praktisk
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka 2 timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.

På A1-niveaet får du også adgang til Grammaludique, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er en række forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Find dit niveau i fransk
Skal du finde det rigtige kursus, der passer lige til dig? Så tag vores online sprogtest i fransk. Når du har taget testen, kan vores sprogkonsulent nemmere vejlede dig til det helt rigtige kursus studieskolen.dk/sprogtest.

Description in English
Do you already speak a little French? Get ready for your next trip!
If you already speak some French but would like to learn more, then this is the course for you. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.

Marie-Renée Le Berre

Marie-Renée er franskmand. Hun er fra Bretagne, hvor hun var skolelærer i ca. tyve år. I 2014-2016 boede hun i Danmark, hvor hun begyndte en ny karriere som underviser i fransk som fremmedsprog, primært for voksne på Institut Français, samtidig med at hun var tilknyttet Prins Henriks Skole. I 2023 vendte hun tilbage til København efter at have boet og undervist i fransk for voksne i Sydfrankrig og derefter i Qatar.

Marie-Renée underviser kun på fransk men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som du eller klassen har svært ved at forstå. Hendes indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Marie-Renée fortæller om at undervise i fransk:
”Jeg bliver altid glad, når du kaster dig ud i at tale med det fransk, som du har. For mig handler det om at blive tryg, når du taler fransk – lige fra din første fransktime. Jeg synes, at de fleste kursister har glæde af at arbejde i mindre grupper, så I kan tale en masse fransk, og jeg har en legende tilgang til sprogindlæring. Jeg inddrager gerne autentiske materialer som supplement til lærebøgerne, så der også kommer noget hverdagsfrankrig ind i undervisningen.

Det er glæden ved at komme ind i sproget og stille og roligt mestre alle de nye lyde og vendinger og turde overdrive lidt, så man lyder så fransk som muligt, som jeg prøver at få frem i mine timer. Jeg er selv i gang med at lære dansk på Studieskolen, så jeg kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde, det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.”

Marie-Renée anbefaler:
”Hvis du gerne vil have en dosis fransk i hverdagen, så

 • nyn franske sange – gamle som nye – der er ofte tydeligere udtale i de ældre sange
 • se film og dokumentarfilm på TV5Monde plus (det er gratis, og der er meget at vælge imellem)
 • lyt til Journal en français facile på RFI Savoirs hjemmeside og følg med i franske og udenlandske nyheder
 • lav selvrettende øvelser på Apprendre le français-appen fra TV5Monde (det er gratis, og du får masser af gå i gang med)”
Show moreShow less

A1.3 og A1.4 Fransk på fransk for dig, som kan lidt (trin 3+4 af 4)

4 September - 22 January

Register