Menu

A2.1 og A2.2 Fransk på fransk for let øvede (trin 1+2 af 5)

Start
Monday September 2
Price
DKK 3,330
Reduced price
DKK 3,005
Lessons
54
Start 02.09.2024
Period 02.09.2024 to 20.01.2025
Lessons 54
Course no.: 1230-24
Teacher master de français langue étrangère Marie-Renée Le Berre
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V119
Time Mon 18:30 - 21:00
Price DKK 3,330
Reduced price DKK 3,005
Time Mon 18:30 - 21:00

300 millioner mennesker taler fransk
Det er en god idé at blive bedre til fransk, der er nemlig 300 millioner, som taler fransk i verden, heraf er der over 220 millioner, som har fransk som modersmål. Hvis du har gået til fransk på Studieskolen tidligere og har afsluttet begyndersystemet Amical A1 eller har haft cirka 100 timers franskundervisning for nylig, så er du klar til at være med på dette hold.

Du kan nu føre små, konkrete samtaler. Så derfor træner vi nogle mere avancerede samtaler og andre gloser, end du er vant til fra begynderkurserne. Du bliver mere præcis i dit sprog, og du får et dybere kendskab til franske traditioner og vaner. Fx er det helt almindeligt at omtale nytårsaften i Frankrig, Belgien og Schweiz som le réveillon de la Saint-Sylvestre, og så ønsker man selvfølgelig venner og familie bonne année !.

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger, også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og lidt dansk, så i en snæver vending så kan du godt få hjælp på et andet sprog.

Du lærer også


 • at bruge biord som 'aldrig, nogle gange, ofte og altid'

 • flere høflighedsudtryk som je vous en prie

 • at udtrykke dine holdninger mere nuanceret

 • at tale om forskelle mellem Danmark og Frankrig

 • flere overtrækninger i udtalen

 • at fortælle om begivenheder, der har fundet sted

 • at tale om forbrugsvaner og livsstil

 • at bruge intonationen til at understrege dine pointerOverdrivelse fremmer forståelsen
Når du taler fransk, skal du som dansker nogle gange overvinde dig selv. På fransk er rytmen og udtalen af de enkelte sproglyde essentiel. Du skal overdrive lyden r og rulle på den, hvis du skal lyde som en franskmand. Du skal stemme nogle af s- lydene, og når du gør det rigtigt, så bliver franskmændene så glade, for så kan de forstå, hvad du siger.
Der er mange ord på fransk, som ligner hinanden, og som kun kan adskilles ved tydelig udtale. Fx dessert og désert - det første ord er 'dessert' og det andet er 'ørken'. Hvis du overdriver udtalen, så bliver du oftere forstået i Frankrig. Så det arbejder vi meget med.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Inspire 2: Livre de l'élève (ISBN 9782015135793)
Inspire 2: Cahier d'activités (ISBN 9782015135809)
Bøgerne findes også i en digital udgave.
Dette franske lærebogssystem har også et onlineunivers, Parcours digital (A2) og lyd- og videofiler. Der er også rettevejledninger, transskriptioner og en ordliste på på bl.a. engelsk.
Du kan fx købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5% på bøger.

På A2-niveaet får du også adgang til Grammaludique, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er 24 forskellige emner, som du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Description in English
Do you already speak some French? Get ready for your next trip!
If you already speak some French but would like to learn more, then this is the course for you. On this course, you start the pre-intermediate level. You learn to use French in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use French to handle most situations. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish.

Marie-Renée Le Berre

Marie-Renée er franskmand. Hun er fra Bretagne, hvor hun var skolelærer i ca. tyve år. I 2014-2016 boede hun i Danmark, hvor hun begyndte en ny karriere som underviser i fransk som fremmedsprog, primært for voksne på Institut Français, samtidig med at hun var tilknyttet Prins Henriks Skole. I 2023 vendte hun tilbage til København efter at have boet og undervist i fransk for voksne i Sydfrankrig og derefter i Qatar.

Marie-Renée underviser kun på fransk men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som du eller klassen har svært ved at forstå. Hendes indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Marie-Renée fortæller om at undervise i fransk:
”Jeg bliver altid glad, når du kaster dig ud i at tale med det fransk, som du har. For mig handler det om at blive tryg, når du taler fransk – lige fra din første fransktime. Jeg synes, at de fleste kursister har glæde af at arbejde i mindre grupper, så I kan tale en masse fransk, og jeg har en legende tilgang til sprogindlæring. Jeg inddrager gerne autentiske materialer som supplement til lærebøgerne, så der også kommer noget hverdagsfrankrig ind i undervisningen.

Det er glæden ved at komme ind i sproget og stille og roligt mestre alle de nye lyde og vendinger og turde overdrive lidt, så man lyder så fransk som muligt, som jeg prøver at få frem i mine timer. Jeg er selv i gang med at lære dansk på Studieskolen, så jeg kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde, det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.”

Marie-Renée anbefaler:
”Hvis du gerne vil have en dosis fransk i hverdagen, så

 • nyn franske sange – gamle som nye – der er ofte tydeligere udtale i de ældre sange
 • se film og dokumentarfilm på TV5Monde plus (det er gratis, og der er meget at vælge imellem)
 • lyt til Journal en français facile på RFI Savoirs hjemmeside og følg med i franske og udenlandske nyheder
 • lav selvrettende øvelser på Apprendre le français-appen fra TV5Monde (det er gratis, og du får masser af gå i gang med)”
Show moreShow less

A2.1 og A2.2 Fransk på fransk for let øvede (trin 1+2 af 5)

2 September - 20 January

Register