Menu

A2.1 Fransk for let øvede (trin 1 af 6)

Start
Thursday September 12
Price
DKK 1,920
Reduced price
DKK 1,775
Lessons
24
Start 12.09.2024
Period 12.09.2024 to 07.11.2024
Lessons 24
Course no.: 1233-24
Teacher maîtrise ès information-communication Célia Piron Gelardi
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 107
Time Thu 13:10 - 15:40
Price DKK 1,920
Reduced price DKK 1,775
Time Thu 13:10 - 15:40

Tchin-tchin
Glæder du dig også til at komme til Frankrig eller et andet fransktalende land og nyde et glas kold rosé eller en menthe à l'eau på en fortovscafé? Franskmændene siger tchin-tchin eller à votre santé, når de skåler, og med det fransk, som du allerede kan, så kan du godt være med, men nu ønsker du at føre lidt længere samtaler og måske spørge lidt mere ind til de franske specialiteter på menukortet. Måske kan du få opskriften på den vidunderlige hjemmerørte mayonnaise eller kogetiden på de perfekt kogte asparges. Eller måske vil du hellere spørge til politiske ståsteder i fransk politik eller favoritten i Tour de France?

Hvor køber jeg det bedste baguette?
Du kan nu føre små, konkrete samtaler. Så derfor træner vi nogle mere avancerede samtaler og andre gloser, end du er vant til fra begynderkurserne. Du bliver mere præcis i dit sprog, og du bliver bedre til de uformelle samtaler. Du kan fx spørge din franske nabo om, hvor man køber det bedste baguette i byen ? eller hvad der gør hende glad.
Du lærer også


  • at bruge forholdsord som 'ved siden af, over' og 'under'

  • flere høflighedsudtryk som je vous en prie

  • flere overtrækninger i udtalen

  • at bruge intonationen til at understrege dine pointerOverdrivelse fremmer forståelsen
Når du taler fransk, skal du som dansker nogle gange overvinde dig selv. På fransk er rytmen og udtalen af de enkelte sproglyde essentiel. Du skal overdrive lyden r og rulle på den, hvis du skal lyde som en franskmand. Du skal stemme nogle af s- lydene, og når du gør det rigtigt, så bliver franskmændene så glade, for så kan de forstå, hvad du siger.
Der er mange ord på fransk, som ligner hinanden, og som kun kan adskilles ved tydelig udtale. Fx dessert og désert - det første ord er 'dessert' og det andet er 'ørken'. Hvis du overdriver udtalen, så bliver du oftere forstået i Frankrig. Så det arbejder vi meget med.

Nu hvor du er kommet på et hold for let øvede, kan du godt indstille dig på, at du praktisk talt aldrig vil høre din lærer tale dansk. For hvorfor tale dansk, når du kan forstå de fleste grammatiske forklaringer på fransk? Men selvfølgelig kan du stadig få de grammatiske forklaringer på dansk, hvis der er brug for det.
Som på alle kurser på Studieskolen er det primære fokus altid af tale så meget som muligt og at styrke den gode franske udtale.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Inspire 2: Livre de l'élève (ISBN 9782015135793)
Inspire 2: Cahier d'activités (ISBN 9782015135809)
Der findes også en digital udgave af bogen.
Vi bruger bøgerne på seks trin: A2.1-A2.6.
Dette franske lærebogssystem har også et onlineunivers Parcours digital (A2) samt lyd- og videofiler. Der er også rettevejledninger, transskriptioner og en ordliste på bl.a. engelsk.
Du kan fx købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5 % på bøger.

På A2-niveaet får du også adgang til Grammaludique A2, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er 24 forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Praktisk
Kurset er for dig, der har fulgt undervisningen på A1.1-A1.4 eller cirka har 100 timers franskundervisning med i bagagen. A2.1 er det første trin ud af seks på A2-niveauet for let øvede. Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige test på studieskolen.dk/sprogtest.
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka to timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Célia Piron Gelardi

Célia er indfødt franskmand. Hun er opvokset i Alperne og har studeret både i Spanien og i Frankrig. Célia er, hvad der svarer til cand.mag. i kommunikation. 
Desuden er hun uddannet som lærer i fransk som fremmedsprog på Grenoble universitet. Célia elsker at undervise voksne og er rigtig interesseret i at bruge nye indlæringsmetoder som cooperative learning, hvor man bl.a. lærer sprog ved at spille m.m.

"Mit råd: brug internetressourcer så meget som muligt! Til at læse franske artikler, købe e-bøger, høre fransk musik, se nye film og klassikere og meget mere. Det koster næsten ingenting, og du kan finde lige præcis, hvad du godt kan lide!"

 

Show moreShow less

A2.1 Fransk for let øvede (trin 1 af 6)

12 September - 7 November

Register