Menu

A2.5 og A2.6 Fransk på fransk - intermédiaire (5+6 af 6)

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 3,330
Reduced price
DKK 3,005
Lessons
54
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 21.01.2025
Lessons 54
Course no.: 1241-24
Teacher master de français langue étrangère Marie-Renée Le Berre
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 107
Time Tue 17:30 - 20:00
Price DKK 3,330
Reduced price DKK 3,005
Time Tue 17:30 - 20:00

Bliv mere sikker på fransk
Bliv bedre til at deltage aktivt i en samtale på fransk - vi lægger vægt på, at du får et sammenhængende, varieret og flydende sprog. Vi taler om Frankrig og andre fransktalende lande. Vidste du, at fransk er det femte mest talte sprog i verden? Der er faktisk over 200 millioner mennesker, som taler fransk dagligt, så der er mange steder i verden, hvor du kan bruge dit franske. På dette trin gør vi endnu mere ud af at lytte til fransk og afkode rytme og udtale i talt hverdagsfransk, så du lettere kan kommunikere med fransktalende.

Vi giver os også god tid til at repetere alt det, som du har lært indtil nu, så du bliver endnu mere tryg på fransk. Du får nye grammatiske byggesten, som du kan omsætte til praksis, når du selv taler fransk. Desuden arbejder vi på, at du udvider dit ordforråd og dermed kan udtrykke dig mere nuanceret. Undervisningen er en blanding af klasseundervisning, gruppe- og pararbejde.

Moi non plus !
Du får flere faste udtryk på plads på dette hold, og du bliver bedre til at lyde som en franskmand. Det bliver meget nemmere at tale med, når du står i køen hos din franske bager og hører de lokale diskutere fransk politik eller prisstigninger på benzin eller baguette. Nu kan du være uenig eller enig og fx sigemoi aussi !

Tal masser af fransk
På dette hold taler underviseren kun fransk, men bare rolig, du kan forstå det meste af det, hun siger, også når der er ord, som du ikke kender, da hun både bruger meget kropssprog og siger den samme sætning på flere forskellige måder. Det hjælper dig til at blive god til afkodningsstrategier, som du selv kan bruge, når du er i et fransktalende land. Og underviseren taler også engelsk og lidt dansk, så i en snæver vending så kan du godt få hjælp på et andet sprog.

Un carnet de voyage
Vi afslutter lærebogsmaterialet Inspire 2 på dette hold, og vi anbefaler, at du lader dig inspirere af kapitlet om at lave en rejsedagbog - un carnet de voyage. Brug rejsedagbogen til at styrke dit fransk. Du får repeteret en masse af det, som du har lært indtil nu, når du fx skal:


 • beskrive tid og sted

 • fortælle om det, som du oplever

 • beskrive det, som du spiser og drikker

 • tale om dine forventninger og følelser

 • anmelde dit hotel og transportFå samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetLærebøger
Inspire 2: Livre de l'élève (ISBN 9782015135793)
Inspire 2: Cahier d'activités (ISBN 9782015135809)
Der findes også digitale udgaver af bøgerne.
Vi bruger bøgerne på seks trin: A2.1-A2.6.
Dette franske lærebogssystem har også et onlineunivers Parcours digital (A2) samt lyd- og videofiler. Der er også rettevejledninger, transskriptioner og en ordliste på bl.a. engelsk.
Du kan fx købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister en rabat på 5 % på bøger.

På A2-niveaet får du også adgang til Grammaludique A2, som er en skattekiste af supplerende selvrettende øvelser, som vores undervisere har sat sammen til dig. Der er 24 forskellige emner, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse i, hvis du har tid og lyst til mere end de almindelige lektier.

Praktiske oplysninger
På kurset møder du typisk mennesker, der rejser eller har planer om at rejse til Frankrig eller fransktalende lande, har fransktalende familie eller partner eller interesserer sig for sprog, og som er optaget af kultur og samfundsspørgsmål. Vores kursister har et højt fremmøde og er meget optaget af at lære fransk i en god stemning, hvor der er let til latter, hvis grammatikken eller udtalen driller.

Det hold er for dig, der har fulgt undervisning på A2 eller noget tilsvarende - måske har du boet i Frankrig i en periode, men er blevet lidt rusten og har brug for repetition. Det er sidste trin på letøvet-niveauet. Efter dette hold vil du være klar til B1.1. Fransk mellemniveau.

Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige test på studieskolen.dk/sprogtest.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.

Marie-Renée Le Berre

Marie-Renée er franskmand. Hun er fra Bretagne, hvor hun var skolelærer i ca. tyve år. I 2014-2016 boede hun i Danmark, hvor hun begyndte en ny karriere som underviser i fransk som fremmedsprog, primært for voksne på Institut Français, samtidig med at hun var tilknyttet Prins Henriks Skole. I 2023 vendte hun tilbage til København efter at have boet og undervist i fransk for voksne i Sydfrankrig og derefter i Qatar.

Marie-Renée underviser kun på fransk men hjælper gerne på engelsk, hvis der er noget, som du eller klassen har svært ved at forstå. Hendes indgang til undervisning er, at alle får mest ud af at blive udsat for så meget fransk som muligt – hun taler langsomt og tydeligt og bruger både kropssprog og tavlen til at illustrere det franske sprog.

Marie-Renée fortæller om at undervise i fransk:
”Jeg bliver altid glad, når du kaster dig ud i at tale med det fransk, som du har. For mig handler det om at blive tryg, når du taler fransk – lige fra din første fransktime. Jeg synes, at de fleste kursister har glæde af at arbejde i mindre grupper, så I kan tale en masse fransk, og jeg har en legende tilgang til sprogindlæring. Jeg inddrager gerne autentiske materialer som supplement til lærebøgerne, så der også kommer noget hverdagsfrankrig ind i undervisningen.

Det er glæden ved at komme ind i sproget og stille og roligt mestre alle de nye lyde og vendinger og turde overdrive lidt, så man lyder så fransk som muligt, som jeg prøver at få frem i mine timer. Jeg er selv i gang med at lære dansk på Studieskolen, så jeg kender fra egen krop, hvordan det føles, når udtalen driller eller ordene mangler – så må man udtrykke sig på en anden måde, det hele handler jo om kommunikation og om at blive forstået.”

Marie-Renée anbefaler:
”Hvis du gerne vil have en dosis fransk i hverdagen, så

 • nyn franske sange – gamle som nye – der er ofte tydeligere udtale i de ældre sange
 • se film og dokumentarfilm på TV5Monde plus (det er gratis, og der er meget at vælge imellem)
 • lyt til Journal en français facile på RFI Savoirs hjemmeside og følg med i franske og udenlandske nyheder
 • lav selvrettende øvelser på Apprendre le français-appen fra TV5Monde (det er gratis, og du får masser af gå i gang med)”
Show moreShow less

A2.5 og A2.6 Fransk på fransk - intermédiaire (5+6 af 6)

3 September - 21 January

Register