Menu

B1.2 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

Start
Wednesday September 4
Price
DKK 3,600
Reduced price
DKK 3,330
Lessons
45
Start 04.09.2024
Period 04.09.2024 to 22.01.2025
Lessons 45
Course no.: 1266-24
Teacher cand.mag. Christina Stoltenberg Perret
 
Location online
Room Zoom
Time Wed 18:30 - 20:40
Price DKK 3,600
Reduced price DKK 3,330
Time Wed 18:30 - 20:40

Envie de discuter en français en ligne ?
Fransk fjernundervisning er for dig, som gerne vil lære fransk hjemmefra. Du bliver en del af et hold, som mødes fast en gang om ugen på Zoom.
På dette kursus får du lejlighed til at træne og forbedre dit fransk ved at tale, lytte, læse og skrive.
Hver gang vi mødes i vores virtuelle klasselokale, taler vi om et aktuelt emne i Frankrig eller i et frankofont land.
Vi læser korte artikler, ser nyhedsindslag og taler om dem. Vi genopfrisker grammatik efter behov og træner din udtale gennem forskellige øvelser.
Målet er, at du bliver bedre til at forstå talt fransk og bedre til at tale fransk, så du kan klare dig i forskellige hverdagssituationer. Derudover får du mulighed for at udvide dit kulturkendskab til flere fransktalende lande.

Hvordan foregår timerne?
Vi taler fransk i timerne, lige fra første gang, så du får øvelse i både at tale og forstå fransk. Du skal arbejde med sproget på mange forskellige måder for at få det ind under huden og ud af munden. Vi kan sagtens tale med hinanden, selvom det foregår som fjernundervisning.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af 2 lektioner af 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet. Vi anbefaler, at du deltager i undervisningen med en computer og ikke en Ipad.
Som onlinekursist deltager du i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
De to undervisningstimer i 'klassen' er selvfølgelig opdelt af et frikvarter, hvor du kan småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.
Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
Du kan finde link til Zoom på Moodle.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetUndervisningsmateriale
Du bedes købe:

  • Défi 3, B1, Méthode de français, Livre de l'élève ISBN 9788416943593

  • Grammaire progressive du français. Niveau intermédiaire. Nouvelle édition. 4e édition (CLE) ISBN 9782090381030.


Bøgerne kan købes i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Husk at sige, at du er kursist på Studieskolen, så får du nemlig 5% rabat på bøger.

Praktiske oplysninger
På kurset møder du typisk mennesker, der rejser eller har planer om at rejse til Frankrig eller fransktalende lande, har fransktalende familie eller partner eller interesserer sig for sprog, og som er optaget af kultur og samfundsspørgsmål. Vores kursister har et højt fremmøde og er meget optaget af at lære fransk i en god stemning, hvor der er let til latter, hvis grammatikken eller udtalen driller.

Forberedelsestid: ca. 1,5 time om ugen.

Hver uge har du hjemmearbejde. Vi anbefaler, at du deler lektierne op over et par dage, så du jævnligt kommer i kontakt med det franske sprog, så sidder alle de nye ord nemlig meget bedre fast. Vi sørger for et omfattende multimedialt materiale: videoer, lydfiler og interaktive øvelser, så der er masser af muligheder for at lytte til fransk og arbejde med forskellige typer øvelser - alt efter hvor meget tid du kan sætte af til hjemmearbejde.

Find dit niveau i fransk
Er du i tvivl om dit niveau, så tag en gratis online test på Studieskolens hjemmeside før du tilmelder dig: studieskolen.dk/sprogtest.

Envie de discuter en français en ligne ?
Conversations faciles en français : on lit, on regarde, on écoute et, surtout, on parle !
À chaque séance, un nouveau thème faisant l'actualité en France ou dans un pays francophone sera abordé.
Nous lirons des articles de journaux, regarderons des extraits d'émissions télévisées et débattrons ensemble de ces sujets quotidiens.
Nous ferons des exercices de grammaire de manière ponctuelle et selon les besoins. Nous travaillerons également la phonétique.
Ces cours auront pour objectifs d'améliorer vos compétences de communication, d'acquérir un vocabulaire varié et d'enrichir vos connaissances culturelles françaises et francophones.
10-16 deltagere.

Christina Stoltenberg Perret

Christina er cand.mag. i fransk og har været bosat i Sydfrankrig med sin franske mand siden 2005.  Og lige siden har hun undervist i både Danmark og Frankrig i fransk, spansk og engelsk på forskellige privatskoler og gymnasier og i danske virksomheder. Christina har bl.a. undervist i fransk sprogbrug ved ejendomshandler. Christina har hjulpet mange expats på plads i det sydfranske – både sprogligt og med det franske bureaukrati.

I undervisningen lægger Christina især vægt på den mundtlige sprogfærdighed og udtale af autentisk fransk. På den måde bliver du forberedt bedst muligt til at kunne kommunikere med franskmænd.  Det er bare en bedre oplevelse at være i Frankrig eller i et fransktalende land, når kommunikationen glider, og der ikke opstår kulturelle misforståelser. Og Christina kan guide dig igennem de fleste klassiske misforståelser mellem danskere og franskmænd.

Christinas råd til dig, som gerne vil blive bedre til fransk:

”Jeg foreslår, at du kommer i nærkontakt med den franske melodi i sproget, ved at du

  • ser en masse franske film – der er efterhånden mange gode muligheder – både på Filmstriben og fx Netflix.
  • lytter til fransk musik så tit som muligt fx på YouTube, hvor man også kan finde de franske undertekster til sangene.
  • synger med på sangene og dermed træner din udtale. Senere kan du teste dig selv på Lyricstraining - en slags karaoke-version, hvor man skal skrive det manglende ord i sangen for at høre videre.
  • laver en playliste med franske sange på fx Spotify.”
Show moreShow less

B1.2 Hverdagsfransk - intermédiaire en ligne - online

4 September - 22 January

Register