Menu

A1.4 Fransk flex for dig, som kan lidt - online (trin 4 af 4)

Start
Tuesday November 19
Price
DKK 2,160
Reduced price
DKK 2,000
Lessons
27
Start 19.11.2024
Period 19.11.2024 to 28.01.2025
Lessons 27
Course no.: 2222-24
Teacher stud.mag. Mona Claire Damm
 
Location online
Room Zoom
Time Tue 19:15 - 20:55
Price DKK 2,160
Reduced price DKK 2,000
Time Tue 19:15 - 20:55

Tag Studieskolens kursus for dig, som kan lidt fransk - hjemmefra
Det her kursus er for dig, der kan lidt fransk, og som gerne vil lære meget mere fransk fra din egen adresse, uanset hvor i verden du bor.
Hvis du ikke er vant til onlineundervisning, bliver du sikkert overrasket over, hvor mange fordele det giver dig. Vi mødes online én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.

Vi repeterer gloserne fra begynderkurset, og du bliver måske glædeligt overrasket over, hvor meget der allerede sidder fast. Og så tager vi en hurtig genvej til at udvide ordforrådet med en gennemgang af de franske ord, du allerede kender, fordi vi også bruger dem på dansk: blandt andet plateau, ironie og talent.

Men du er selvfølgelig også klar til at lære en masse nye franske gloser, og du bliver bedre til at tale om oplevelser i fremtiden og ting, som er sket. Så kan du både fortælle om dine restaurantsoplevelser fra sidste år og folde dig ud, når du skal fortælle om, hvad du har planlagt i den nærmeste fremtid. Er det en tur til stranden, eller skal du ud og spise med nogle venner?
Familie er et godt samtaleemne, og du lærer blandt andet de forskellige betegnelser på familiemedlemmer som søster og bror. Vi taler om franske familieforhold, hvor mange bliver gift og skilt i Frankrig. Vidste du, at franske kvinder i gennemsnit får 1,9 barn, og at de førstegangsfødende er lidt yngre end i Danmark, de er nemlig 28,5 år?

Fortæl, hvad du har lavet
I den grammatiske afdeling lærer du at bøje flere verber i datid og at bygge en sætning op med forskellige tidsudtryk som mens, i løbet af og fra og til. Det gør dig klar til at fortælle, hvad du har lavet.

Fx at du har


 • købt ind

 • været på arbejde

 • spist ude

 • set tv

 • dyrket sport

 • været i biografen

 • gjort rent



Da mange kursister vil lære at tale fransk for at få mere ud af ferierne i det populære ferieland, kigger vi også på fransk geografi. Vidste du, at Lyon og Marseille kæmper om at kalde sig Frankrigs næststørste by efter Paris? Lyon er en meget velhavende by, som kan takke silkeproduktion og gastronomi for sin succes. Marseille kæmpede længe med kriminalitet og et dårligt ry, men i dag skal man ikke snyde sig selv for en bouillabaisse i den gamle havn eller et besøg på det smukke museum MUCEM, hvor alene arkitekturen er et besøg værd.

Det virtuelle klasseværelse
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage i fjernundervisning. Din oplevelse af undervisningen bliver dog bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet. Vi fraråder at bruge en Ipad til det virtuelle klasselokale. I Zooms virtuelle klasseværelse kan du både tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.

Undervisningen består af 3 lektioner a 45 minutter.
Vi mødes på i det virtuelle klasseværelse én gang om ugen i to undervisningstimer. Her gennemgår underviseren ordforråd, udtale og basal grammatik, og du får masser af mulighed for at øve dig i at tale fransk med både underviseren og dine medkursister.
Undervisningen er selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade "klassen" eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Den sidste undervisningstime er fleksibel, og du kan lægge den, helt når du vil, før næste kursusgang. Her arbejder du selv med en række materialer, som underviseren giver dig, så du er klædt på, til du møder de andre i 'klassen'. Det giver plads til masser af mundtlighed, når vi mødes, og du har ro til at arbejde alene med sproget derhjemme bl.a. med selvrettende øvelser.
Du kan finde link til Zoom på Moodle.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer som fx videoer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger
Amical A1 Livre de l'élève. ISBN 9782090386028 (grundbog).
Amical A1 Cahier d'activités. ISBN 9782090386035 (øvebog).
Vi læser kapitel 15-20. Du kan købe bøgerne i Den Franske Bogcafé, denfranskebogcafe.dk. Her får Studieskolens kursister 5% rabat på bøger.

Praktisk
Forberedelsestid: Du skal regne med cirka 1,5 timers forberedelse om ugen. Brug hellere 15 minutter hver dag end to timer aftenen før undervisningen. Og husk også at finde tid til den fleksible lektion 45 minutter inden næste kursusgang.

Er du i tvivl om dit niveau, så tag den grundige test på studieskolen.dk/sprogtest.

Description in English
Do you already speak a little French? Get ready for your next trip from the comfort of your home!
If you already speak a little French but would like to learn more, then this is the course for you. On this course, you go from beginner's to basic level. You learn to use French in more nuanced ways, and on your next trip, you will be able to use French to handle most situations. We focus on speaking as much French as possible in class, so it's okay if you don't speak much Danish. Please note that this course is online.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Mona Claire Damm

Mona har boet i Toulouse, Lyon og Paris i Frankrig og har undervist i fransk og engelsk på flere gymnasier og på Ungdomsskolen i København. Tidligere har hun desuden arbejdet med kommunikation og salg indenfor vin- og designbranchen.
Hun er uddannet indenfor fransk og engelsk og underviser også i dansk som andet sprog.

Mona anbefaler:
Her kan du møde fransk kultur i København

"Du kan starte med at kigge ind i de små butikker og gå på café i det franske område omkring Værnedamsvej. Derefter kan du opleve fransk kunst på fx Glyptoteket eller Ordrupgaard Museum. Dagen kan også afsluttes med en god fransk film via filmstriben.dk."
Show moreShow less

A1.4 Fransk flex for dig, som kan lidt - online (trin 4 af 4)

19 November - 28 January

Register