Menu

Grønlandsk 2 - for næsten begyndere

Start
Monday September 2
Price
DKK 2,880
Reduced price
DKK 2,665
Lessons
36
Start 02.09.2024
Period 02.09.2024 to 20.01.2025
Lessons 36
Course no.: 1505-24
Teacher mag.art. Jørn Berglund Nielsen
 
Location Vognmagergade 8, 2. sal
Room V216
Time Mon 19:15 - 20:55
Price DKK 2,880
Reduced price DKK 2,665
Time Mon 19:15 - 20:55

Få større ordforråd på grønlandsk
Et kursus for dig, der har lært det mest grundlæggende grønlandsk samtale og grammatik. På dette kursus kommer vi i dybden med at bygge ord op, og vi arbejder videre med ordforrådet, så du kan klare dig i endnu flere situationer til hverdag. Du bliver også bedre til at både tale og forstå grønlandsk.
Vi arbejder med simple læsestykker, hvor vi bl.a. kigger på sætningernes sammensætning. Vi begynder også at arbejde med mere udfordrende lytte- og samtaleøvelser. På den måde får du en bedre og dybere forståelse for lidt mere komplekse sætninger, og du lærer flere tilhængere på grønlandsk, ejefald, flere kasus og navneord. Du får en indføring i at anvende udsagnsord med både grundled og genstandsled i personendelsen.

Særligt arbejder du med:


  • *afhængemåde og ejefald, du lærer at udtrykke fx "min ven" eller "min mors bil"

  • det grønlandske sprogs kasus eller forholdsord der er tilhæng som bøjes i tal og person fx: -mut, som betyder "til".

  • de grønlandske navneord der beskriver alt fra hverdagsting som hus, arbejde, tøj, kontorartikler til satelitter. Navneordene på grønlandsk kan forklare, hvor tingene er, hvor man er på vej hen eller at man snakker om tingene.
  • at udtrykke dig mere klart og nuanceret - bl.a. med ledsagermåde, den første underliggende måde, hvor du udvider dine sætninger med en bisætningVi synger grønlandske sange, læster tekststykker og laver læseøvelser på grønlandsk.

Før hver undervisningsgang skal du forberede nogle øvelser, som vi gennemgår i klassen.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Lærebog: Kalaallisut Oqaasilerisa 1 af Birgitte Hertling, ISBN 9788779755284 og Grønlandsk Grammatik af Stig Bjørnum, Forlaget Atuagkat 9788792554321.

Jørn Berglund Nielsen

Jørn Berglund Nielsen er mag.art. i eskimologi fra KU. Han er født i Maniitsoq og kom til Danmark med sin familie som barn. Han har tilegnet sig grønlandsk som fremmedsprog og anvendt inuitsproget i sit arbejdsliv og på ekspeditioner i Arktis. Jørn har desuden undervisningserfaring i grønlandsk som fremmedsprog.  

Jørn har været gæsteforsker og censor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet. Han har også arbejdet på Handelsskolen i Nuuk, Grønlands Statistik, Kalaallit Nunaata Radioa (KNR), Qorsussuaq Skole og Nuuk Kunstmuseum. For tiden bruger han tid på at være familiefar og tilbyder desuden via sin hjemmeside joernberglund.dk foredrag om Grønland og sit liv der.

Show moreShow less

Grønlandsk 2 - for næsten begyndere

2 September - 20 January

Register