Menu

Grønlandsk 3.1 for let øvede - første del

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 3,580
Reduced price
DKK 3,365
Lessons
36
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 21.01.2025
Lessons 36
Course no.: 1507-24
Teacher mag.art. Jørn Berglund Nielsen
 
Location Vognmagergade 8, 1. sal
Room V121
Time Tue 19:15 - 20:55
Price DKK 3,580
Reduced price DKK 3,365
Time Tue 19:15 - 20:55

Tal mere flydende om dig selv og din hverdag
Grønlandsk 3.1 er første del af to kurser på det letøvede niveau. Det er for dig, der allerede forstår og taler noget grønlandsk. Du har måske lært grønlandsk som fremmedsprog på Studieskolens Grønlandsk 2 eller på lignende niveau og kender til sætningsbygning med intransitive udsagnsord og nogle transitive dsagnsord samt basale hverdags udtryk. På dette Grønlandsk 3 hold lærer du at udtrykke mere komplekse sætninger, med fokus på 'da og fordi', altså kausale sammenhænge.

Du får udvidet dit ordforråd og dine kommunikative evner på grønlandsk. Med fokus transitive udsagnsord og fremsætte- og ledsagemåde.
Vi laver rollespil og taler om hverdagssituationer og temaer der er relevante for din hverdag - både privat og professionelt, fx i familien eller arbejdsmæssigt.

Vi har fokus på:


  • du lærer flere komplekse tilhæng, så du kan sige, hvad du har behov for, ønsker eller har til hensigt at gøre

  • du lærer at give udtryk for følelser, holdninger, klokke- og tidsbetegnelserVi arbejder med at opbygge ordforråd, så du lærer at tale og udtrykke dig mere selvstændigt, og blive lidt bedre til at forstå grønlandsk, føre samtaler og anvende lidt mere komplekse sætninger. Du får mulighed for at udvikle et samlet grammatisk overblik.

Du får en introduktion til de transitive verber. Mange af de grønlandske udsagnsord er transitive, komplekse udsagnsord, hvor både grundled og genstandsled udtrykkes i udsagnsordet. Når du lærer det, kan du bedre føre nuancerede samtaler eller læse tekster på grønlandsk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Dette kursus er for dig, der allerede kan lave lidt mere komplekse sætninger på grønlandsk med fokus på fremsættemåde, spørgemåde, ledsagermåde, participialmåde og da/fordi-måde samt flere tilhæng, der kan udtrykke tid eller afgrænse handlinger i tid.
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Lærebøger:
Under udarbejdelse:
Grønlandsk Grammatik af Stig Bjørnum, ISBN 9788792554321 (forlaget Atuagkat)
28 Læsestykker i grønlansk af Christian Berthelsen ISBN 9788779756076 (Ilinniusiorfik).

Du kan fx købe bøgerne hos Det grønlandske hus i København på shop.sumut.dk.

Jørn Berglund Nielsen

Jørn Berglund Nielsen er mag.art. i eskimologi fra KU. Han er født i Maniitsoq og kom til Danmark med sin familie som barn. Han har tilegnet sig grønlandsk som fremmedsprog og anvendt inuitsproget i sit arbejdsliv og på ekspeditioner i Arktis. Jørn har desuden undervisningserfaring i grønlandsk som fremmedsprog.  

Jørn har været gæsteforsker og censor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet. Han har også arbejdet på Handelsskolen i Nuuk, Grønlands Statistik, Kalaallit Nunaata Radioa (KNR), Qorsussuaq Skole og Nuuk Kunstmuseum. For tiden bruger han tid på at være familiefar og tilbyder desuden via sin hjemmeside joernberglund.dk foredrag om Grønland og sit liv der.

Show moreShow less

Grønlandsk 3.1 for let øvede - første del

3 September - 21 January

Register