Menu

Grønlandsk 9

Start
Tuesday September 3
Price
DKK 3,580
Reduced price
DKK 3,365
Lessons
36
Start 03.09.2024
Period 03.09.2024 to 21.01.2025
Lessons 36
Course no.: 1509-24
Teacher cand.mag. Marie Møller Udvang
 
Location Borgergade 12, 1. sal
Room 117
Time Tue 16:30 - 18:10
Price DKK 3,580
Reduced price DKK 3,365
Time Tue 16:30 - 18:10

Nyheder og litteratur på grønlandsk
Har du lyst til at lære at forstå en nyhedsartikel, eller hvad det er, de siger i grønlandsk radio? Så skal du tage dette kursus. Det er for dig, der allerede er ret god til grønlandsk.

På dette kursus bruger du det meget grønlandsk, du allerede kan, til at forstå interessante og originale tekster på grønlandsk.

Du lærer i løbet af kurset af føre ret komplekse og nuancerede samtaler på grønlandsk - fx om, hvad du eller andre har brug for, eller hvis du vil spørge om noget.

Vi læser forskellige typer tekster, fx Mâliâraq Vebæks roman Bussimi naapinneq og nyhedsartikler. Vi lytter også til radio og beskriver billeder på grønlandsk.

På kurset går du dybere ned i den grønlandske grammatik. Du får øvelse i at genkende komplekse sætninger med alle måder og mere end et tilhæng/affiks.

Vi gennemgår alle måder på grønlandsk, og du lærer at bruge flere komplekse navneord, retningsbestemte adverbier, nominer med kasus/forholdsendelser og at bruge transitive verber mere fokuseret.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet.

På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Forberedelsestid: Ca. 2 timer eller mere om ugen.

Underviseren uddeler materialet på holdet, og det er inkluderet i kursusprisen.
Der er 8-14 kursister på holdet.

Marie Møller Udvang

Marie Møller Udvang er cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier og har grønlandsk som modersmål.  Hun har boet mange år i København og undervist i grønlandsk som fremmedsprog på Københavns Universitet og Studieskolen.

Marie holder også forbindelsen med Grønland ved lige. I 2015-2019 opholdt hun sig i Grønland, hvor hun arbejdede på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) som underviser i tolkning og oversættelse.

Show moreShow less

Grønlandsk 9

3 September - 21 January

Register