Menu

Andrés Pérez Miguel

Andrés er født i Aragoniens hovedstad Zaragoza, som er en gammel romersk by med det latinske navn Cæsaraugusta. Han har en bachelorgrad i filosofi og en kandidatgrad i undervisning på gymnasialt niveau fra universitetet i Zaragoza. Han er meget interesseret i sprog og har tillært sig flere fremmedsprog (engelsk, fransk, italiensk, tysk og dansk).  

Hans praktiske undervisningskarriere startede, da han arbejdede som spansklærer i den sydfranske by Decazeville i det smukke Occitanien-område. Derudover arbejder han også med skriftlig formidling og sprog igennem sit job som freelance korrekturlæser af skønlitteratur og faglitteratur. Han har desuden en stor interesse for talekunst og retorik samt for litteratur og kultur fra forskellige lande.

Andrés brænder for at undervise i sit modersmål og for at undersøge og behandle kulturelle og sociale spørgsmål vedrørende Spanien. Det kan fx være emner som klimaet, politiske emner eller demografiske udfordringer.

Andrés anbefaler:

  • Bøger: "Du kan lære spansk gennem at læse historier. Hvis du er på let øvet eller mellemniveau, så prøv Olly Richards' bogserie Short Stories in Spanish. Hvis du er på et højere niveau, vil jeg anbefale Lectura fácil af Cristina Morales, den argentinske forfatter Jorge Luis Borges' fortællinger og El infinito en un junco af Irene Vallejo, som også er fra Zaragoza."
  • Film og serier: "Der er mange spanske serier og film, der er værd at se. To serier, som jeg vil anbefale, er El ministerio del tiempo og La que se avecina for henholdsvis at lære om Spaniens historie og om dagligdagen i et spansk nabolag. Nogle af de film, som jeg finder interessant for spanskelever, er: Abre los ojos af Amenábar, Martín (Hache) af Aristarain, Familia af Aranoa, og Amanece, que no es poco af Cuerda."
  • Musik: "En af mine yndlingsgenrer er rap. I Spanien er der mange rappere med sangtekster af høj poetisk kvalitet, såsom Kase.O, Sharif, Rayden, C. Tangana, Nach, ToteKing, Sho-Hai og Natos y Waor. Jeg anbefaler også Extremoduro, Javier Krahe og latinamerikanske sangere som eksempelvis Calle 13 eller Jorge Drexler."
  • Oplevelse: "At slentre gennem Spaniens fantastiske byer, såsom Barcelona, Madrid, Valencia, Zaragoza, San Sebastián... og at udforske deres labyrintiske smalle gader og brede avenuer med mange forskellige eksempler på arkitektur fra alle historiske og kulturelle perioder er noget, som alle burde gøre mindst én gang i livet."