Menu

De dødes dag - en uforglemmelig tradition

Date
25.10.2024
Price
DKK 160
Start 25.10.2024
Lessons 3
Event no.: 1371-24
 
Location Borgergade 14, 1. sal
Price DKK 160

De dødes dag - en uforglemmig tradition
En af Mexicos vigtigste traditioner er Día de muertos eller "De dødes dag". Hvert år mindes millioner af mennesker i Mexico dem, som ikke er mere, og de gør det gennem et alter fyldt med forskellige elementer, der har dyb symbolik. Traditionen stammer fra de oprindelige indianske kulturer, som senere blev påvirket af den spanske kultur, og siden 2008 er Día de muertos fredet af UNESCO som mundtlig og immateriel kulturarv.
Hvis du vil vide mere om denne tradition og dens betydning, så kom og hør om den på letforståeligt spansk.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en introduktion til De dødes dag og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på. Efter oplægget starter vi nogle aktiviteter. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret i oplægget, og du kan kommentere, hvilke aspekter du syntes var interessante, hvorfor du godt kunne lide dem, eller hvorfor de ikke talte til dig, og hvad du i det hele taget tænker om De dødes dag. Til sidst sætter vi et alter op.
Vi serverer en kop varm kakao samt et typisk mexicansk De dødes dag brød (en slags wienerbrød), som er inkluderet i prisen.

Det foregår:
Fredag den 25. oktober 2024 kl. 16.00-18.30
Borgergade 14., 1. sal, lokale 127.

Teresa Alcacio

Teresa fortæller:
"Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i León, der ligger i hjertet af Mexico. Jeg har en kandidatgrad i europæisk litteraturvidenskab, kultur og sprogundervisning som fremmedsprog i både spansk og italiensk.
Jeg boede i Holland i 12 år, hvor jeg uddannede mig til lærer i spansk og italiensk som fremmedsprog. Der arbejdede jeg som spanskunderviser på Groningen Universitet og som italienskunderviser på det tilsvarende hollandske Folkeuniversitet.
I Danmark har jeg arbejdet som sprogunderviser på Københavns Universitet. Desuden har jeg arbejdet inden for det gymnasiale miljø, blandt andet på Gefion Gymnasium og Københavns Åbne Gymnasium, hvor jeg har stået for forskellige klasser, hjulpet eleverne med at forbedre deres mundtlige færdigheder og med at forberede deres afsluttende spansk eksamen.
Jeg er også eksaminator og sprogcoach og har afholdt masterclasses på Zahles Gymnasium i København for elever samt kurser for gymnasielærere forskellige steder i Danmark. Formålet med disse kurser har været at hjælpe lærerne med at anvende mere spansk i deres undervisning.
Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor besluttede jeg mig for at blive spansklærer. Jeg mener også, at man kan lære meget om kultur gennem sproget, og derfor bruger jeg så meget spansk som muligt i min undervisning. Jeg har besøgt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender forskellige aspekter af den spanske kultur. Jeg kender også forskellige aspekter af livet og kulturen i forskellige latinamerikanske lande som Mexico, selvfølgelig, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador, Argentina og mange flere."

Teresa anbefaler:
Litteratur:
“Doce cuentos peregrinos” (“Tolv vandrehistorier”) af Gabriel García Márquez. Denne bog hjælper med at lære at kende og at starte at læse skønlitteratur på spansk på en meget tilgængelig måde. Det er et værk skrevet af en af de spansktalende Nobelprisvindere, den colombianske Gabriel García Márquez, der i disse korte historier blander og viser de forskellige og rige spansktalende kulturer.

Gastronomi:
I København kan du besøge restauranten “La Neta”, som er mexicansk slang for “sandheden” eller “den ægte”, eller “Pastor”, som er navnet på en af de mest berømte tacos i Mexico. Der kan du nyde ægte tacos, som man plejer at spise i Mexico.

Film, dokumentarer, TV-serier:
Tjek RTVE, som er den spanske pendant til DR. Der er tusindvis af forskellige programmer, som er gratis tilgængelige, og man kan se dem med spanske undertekster. Der er også mulighed for at justere afspilningshastigheden, hvilket vil hjælpe med at forbedre lytteforståelse.
Show moreShow less

De dødes dag - en uforglemmelig tradition

Register