Menu

A2/B1 Charles de Gaulle - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
03.05.2024
Pris
kr. 195
Start 03.05.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 3249-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 195

Charles de Gaulle (1890-1970)
Hvor meget ved du egentlig om Frankrigs mest kendte præsident? Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle på letforståeligt fransk om en af Frankrigs største politikere.

Charles de Gaulle var en af de stærkeste politiske og historiske præsidenter. Han var leder af de frie franske styrker under 2. verdenskrig og Frankrigs præsident mellem 1959-1969.
Han etablerede den Femte Republik i 1958, da den Fjerde Republik kollapsede. Den Femte Republik er populært sagt et 'republikansk monarki', fordi forfatningen giver præsidenten betydelig magt. Forfatningen er ændret flere gange siden 1958. Præsidentens valgperiode er fx reduceret fra syv til fem år. Udenrigspolitisk havde Charles de Gaulle en vision om et Europa, der kunne optræde samlet og uafhængigt udadtil, og han ønskede et tæt samarbejde med Vesttyskland samt en forbedring af forholdet til Østeuropa.
Charles de Gaulle så afkolonisation som en løsning af konflikten i Algeriet - og Algeriet blev selvstændigt i 1962 efter mere end syv års krig. I maj 1968 lykkedes det ham også at løse konflikten omkring ungdomsoprøret i Frankrig. I 1969 trak han sig fra politik, da hans referendum kom til at handle alt for meget om hans person og ikke om hans politiske idéer.

À bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår i lokale 105
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Charles de Gaulle - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld