Menu

Nyheder

Her kan du se, hvad der sker lige nu på Studieskolen. 

Hvis du vil læse om vores mange arrangementer, skal du klikke her. Og hvis du altid vil være opdateret om, hvad der sker inde hos os, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Klik her for at læse tidligere nyhedsbreve.


17.05.2022 Københavns Sprogcenter bliver en del af Studieskolen

Fra den 1. august 2022 bliver Københavns Sprogcenter en del af Studieskolen.

Begge sprogskoler er kendt for at tilbyde danskundervisning af høj kvalitet, og det fortsætter naturligvis, også når Københavns Sprogcenter bliver til Studieskolen.

Studieskolen underviser på flere adresser i København, nemlig Borgergade og Vognmagergade i indre by samt Hejrevej i Nordvest. Studieskolen beholder adressen i Valdemarsgade på Vesterbro.

Vi glæder os til at fortsætte med at tilbyde undervisning af den høje kvalitet, som begge sprogskoler har været kendt for i mange år, og det er vores klare mål, at kursisterne ikke oplever væsentlige forskelle i praksis.28.01.2022 Studieskolen har vundet udbuddet af Danskuddannelse i København

Studieskolen har vundet udbuddet af Danskuddannelse i Københavns Kommune og kan fra den 1. august 2022 tilbyde Danskuddannelse 1, 2 og 3 til voksne, selvforsørgende udlændinge.

Københavns Kommune har valgt to udbydere af Danskuddannelse. Studieskolen var den skole, der fik flest point, og vi skal nu sammen med UCplus fra 1. august undervise udlændinge på danskuddannelserne i København.

Studieskolen har tidligere i mange år haft kontrakt med Københavns Kommune om undervisning af udlændinge i dansk og er dermed en af de skoler, der har længst erfaring med at undervise udlændinge i København.

Vi glæder os til at tage fat på opgaven igen, og vi vil fokusere på, at voksne udlændinge i Københavns Kommune får relevant og effektiv danskundervisning, som de kan bruge i deres arbejds- og studieliv. Den gode danskundervisning sikrer, at udlændinge bliver integrerede borgere i Københavns Kommune, samtidig med at den fastholder dem på det danske arbejdsmarked.

”Vi glæder os til fra 1. august at byde kursisterne velkommen på Studieskolen og til at samarbejde med Københavns Kommune og UCplus om udvikling af Danskuddannelsen i Københavns Kommune,” udtaler direktør Charlotte Lorenzen.

Se her, hvordan du kan få danskuddannelse på Studieskolen fra 1. august 2022.


26.06.2020 Nyt, stærkt samarbejde mellem IA Sprog og Studieskolen

IA Sprog og Studieskolen har indgået aftale om et samarbejde, så Studieskolen fra den 1. oktober 2020 overtager og viderefører IA Sprogs danskundervisning.

Baggrunden for aftalen er de ændrede markedsvilkår i Københavns Kommune siden juli 2018. Med det nye samarbejde bliver IA Sprog og Studieskolen samlet set en stærk udbyder af danskundervisning i København.

Studieskolen viderefører sine egne aktiviteter uændret. IA Sprogs navn, undervisning og lokaler på Hejrevej fortsætter også, dog under Studieskolens ledelse.

Vi glæder os til at fortsætte med at tilbyde undervisning i den høje kvalitet, som begge parter har været kendt for i mange år, og det er vores klare mål, at kursisterne ikke oplever nogen forskel i praksis.


Vi har samlet information om Studieskolens håndtering af coronavirus på en særlig side.

Klik her


05.03.2020: Coronavirus opdateret

Udbruddet af coronavirus (COVID-19) udvikler sig hurtigt i en række lande, og derfor har Sundhedsstyrelsen i går skærpet sine anbefalinger vedr. coronavirus.
Anbefalingen fra de danske myndigheder er nu, at alle, der siden 2. marts 2020 er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, skal holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten.
De særlige risikoområder er i øjeblikket: Kina (hele landet, på nær Taiwan, Hong Kong og Macau), Sydkorea (provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu), Iran (hele landet), Italien (regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto).
Studieskolen samler mennesker fra hele verden, og mange medarbejdere og kursister rejser meget. Derfor følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Vi beder alle vores kursister følge anbefalingerne, så vi sammen kan være med til at mindske risikoen for smitte.
Det betyder, at hvis du har været i et af ovenstående områder og er kommet eller kommer hjem efter 2. marts, beder vi dig om ikke kan komme til undervisning på Studieskolen. Du må meget gerne kontakte os, så vi får en overblik over, hvor mange kursister det drejer sig om. Du kan bare besvare denne mail.
Hvis du ikke er ramt af ovenstående, så skal du komme til undervisning som normalt.


 

03.03.2020: Corona-virus
Studieskolen følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for, hvordan vi skal agere i forhold til Corona-virus. Foreløbig anbefaler Sundhedsstyrelsen almindelige hygiejneråd for at forebygge smitte:

  • Vask dine hænder ofte og grundigt
  • Host eller nys i ærmet eller et engangslommetørklæde

Som ekstra sikkerhed står der håndsprit på Studieskolens toiletter.
Hvis du er syg med influenzasymptomer eller er sat i hjemmekarantæne, beder vi dig blive hjemme fra undervisningen. Ellers gennemføres undervisningen som normalt.
Klik her for at læse Sundhedsstyrelsens informationer og anbefalinger.


13.12.2018: Hvordan lærer jeg dansk?
Vi åbner dørene og tilbyder en times gratis introduktion til vores danskundervisning for begyndere.
Vi fortæller, hvorfor det ikke behøver være svært at lære dansk. Vi ser på alfabet og vokaler, og vi øver nogle enkelte grundlæggende sætninger.
Torsdag 13. december kl. 15.30-16.30, Borgergade 12, 1. sal, aud. 108 og 110.
Ingen bindinger, og du skal ikke medbringe noget, andet end til at tage noter.
Flere af vores lærere er til stede og kan vejlede dig.

Du behøver ikke tilmelde, dig du skal bare komme. Vi glæder os til at se dig!29.11.2018 Gratis dansktime

Vi åbner dørene og tilbyder en times gratis introduktion til vores danskundervisning for begyndere.
Vi fortæller, hvorfor det ikke behøver være svært at lære dansk. Vi ser på alfabet og vokaler, og vi øver nogle enkelte grundlæggende sætninger.
Torsdag 29. november kl. 15-16.30.
Ingen bindinger., og du skal ikke medbringe noget, andet end til at tage noter. Flere af vores lærere er til stede og kan vejlede dig.


26.08.2018 Vi har fået ny hjemmeside

Vi har lanceret en ny, lysere og lettere hjemmeside. Den er mere tidssvarende i sit layout, og forhåbentlig er den nemmere at navigere rundt i. Formålet har nemlig været at gøre hjemmesideoplevelsen for besøgende enklere og mindre tidskrævende.

I løbet af processen har vi testet, om kunderne kunne finde rundt på siden - og så har vi tilpasset, indtil testgruppen var tilfreds. Vi håber, alle bliver glade for den nye hjemmeside.

 


27.03.2018 Nyt om dansk

Vi har nu noget mere information om danskkurser fra 1. juli.
Læs om, hvornår vi starter kurser og noget om priserne for danskkurser.

Klik her for at læse mere.


08.03.2018 Studieskolen lukker ikke!

Senest fra 1. juli 2018 tilbyder Studieskolen danskundervisning på hold, som kursisterne selv betaler. I løbet af marts måned kommer der information om priser, varighed osv.

Undervisningen vil foregå på Studieskolen i centrum af København.

Studieskolens nuværende danskkursister kan fortsætte deres danskuddannelse på Studieskolen på nuværende vilkår til og med 31. juli. 

Efter 1. juli vil danskuddannelsen for selvforsørgende udlændinge i Danmark ikke længere være gratis, da der indføres betaling for hvert modul.

Studieskolens nuværende kursister vil fra 1. august 2018 kunne fortsætte deres danskundervisning på Studieskolen, selvom Studieskolen ikke længere tilbyder danskuddannelse på kontrakt med København Kommune


Stor konference om at lære sprog i det 21. århundrede
Mandag den 27. november 2017 præsenterer vi metoden LearnBase som et muligt svar på, hvordan vi kan øge interessen for sprog ved at tage udgangspunkt i de behov, den lærende selv formulerer. Vores erfaring er, at med LearnBase-metoden bliver læringen ekstra motiverende og relevant. 

Konferencen finder sted:
mandag den 27.11. 2017 kl. 10.00-16.00 
på Studieskolen, Borgergade 14, København K.
1. sal, aud 131

Vi har et par ledige pladser, som vi fordeler efter først-til-mølle-princippet.


Danskkursister i Danmarks Radio Fredag den 11. august 2017 havde vi besøg af Danmarks Radio, der til udsendelsen "P1 Eftermiddag" lavede et indslag med to af vores internationale danskstuderende og en af vores undervisere, Lise Bostrup. Urban Ziehlmann, schweizisk lingvistik-studerende, og Ran Ren, som studerer dansk i Bejing, fortæller om deres oplevelser på sommerkurset på Studieskolen.

Lyt til udsendelsen.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Vil du gerne være opdateret og vide, hvad der sker på Studieskolen?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Klik her

Læs tidligere nyhedsbreve

Før du tilmelder dig vores nyhedsbrev, har du måske lyst til at læse nogle af de tidligere breve - så ved du, hvad du går ind til.

Vi sender kun nyhedsbreve, når vi har noget spændende at fortælle.

Klik her