Menu

Spansk film og debat - Crímen Ferpecto

Dato
24.05.2024
Pris
kr. 0
Start 24.05.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 3362-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Den spanske instruktør Alex de la Iglesia er kendt for sine sorte komedier, og denne film fra 2004 er en af dem - dog ikke så surrealistisk som nogle af hans andre film.
Humor kan være svært at omsætte til andre sprog, men forunderligt nok synes spansk humor at ligne den danske - bare sjovere måske??
Forestil dig, at du står i et omklædningsrum i et stormagasin og overhører noget, som kan give dig lige det, du står og savner - magt, oprejsning og indflydelse. Det er, hvad der sker for vores hovedperson, og hun tøver ikke med at føre sine planer ud i livet. Alex de la Iglesia har fulgt denne tanke helt til ende, og det er der kommet en skøn forviklingskomedie ud af, som viser den spanske humor, når den er bedst og allermest spansk!
Anne Højgaard vil introducere til filmen og dens univers på letforståeligt spansk. Filmen har engelske undertekster. Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål både på spansk og dansk.

Det foregår:
Fredag den 24. maj 2024 kl. 16:30-19:30
Borgergade 12., 1. sal, lokale 127.

Det er gratis, men du skal tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Vis mereVis mindre

Spansk film og debat - Crímen Ferpecto

Tilmeld