Menu

Grønlandsk 2 - for næsten begyndere

Start
mandag 5. februar
Pris
kr. 2.795
Nedsat pris
kr. 2.580
Lektioner
36
Start 05.02.2024
Periode 05.02.2024 til 24.06.2024
Lektioner 36
Hold nr.: 3506-24
Underviser mag.art. Jørn Berglund Nielsen
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V224
Tid man 19.15 - 20.55
Pris kr. 2.795
Nedsat pris kr. 2.580
Tid man 19.15 - 20.55

Få større ordforråd på grønlandsk
Et kursus for dig, der har lært det mest grundlæggende grønlandsk samtale og grammatik. På dette kursus kommer vi i dybden med at bygge ord op, og vi arbejder videre med ordforrådet, så du kan klare dig i endnu flere situationer til hverdag. Du bliver også bedre til at både tale og forstå grønlandsk.
Vi arbejder med simple læsestykker, hvor vi bl.a. kigger på sætningernes sammensætning. Vi begynder også at arbejde med mere udfordrende lytte- og samtaleøvelser. På den måde får du en bedre og dybere forståelse for lidt mere komplekse sætninger, og du lærer flere tilhængere på grønlandsk, ejefald, flere kasus og navneord.

Særligt arbejder du med:


  • ejefald, du lærer at udtrykke fx "min ven" eller "min mors bil"

  • kasus: -mut, som betyder "til". Det grønlandske sprog er ladet med kasus, som man skal bruge til at bøje

  • navneord: grønlandsk er også ladet med navneord, der beskriver alt fra hverdagsting som hus, arbejde og tøj til kontorartikler. Men store dele af navneordene på grønlandsk har flere endelser, der forklarer, hvor tingene er, hvor man er på vej hen eller at man snakker om tingene.
  • at udtrykke dig mere klart og nuanceret - bl.a. med ledsagermåde, den første underliggende måde, hvor du udvider dine sætninger med en bisætning



Vi læser nogle læsestykker og læseøvelser på grønlandsk.
Før hver undervisningsgang skal du forberede nogle øvelser, som vi gennemgår i klassen.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Lærebog: Kalaallisut Oqaasilerisa 1 af Birgitte Hertling, ISBN 9788779755284 og Grønlandsk Grammatik af Stig Bjørnum, Forlaget Atuagkat 9788792554321.

Jørn Berglund Nielsen

Jørn Berglund Nielsen er mag.art. i eskimologi fra KU. Han er født i Maniitsoq og kom til Danmark med sin familie som barn. Han har tilegnet sig grønlandsk som fremmedsprog og anvendt inuitsproget i sit arbejdsliv og på ekspeditioner i Arktis. Jørn har desuden undervisningserfaring i grønlandsk som fremmedsprog.  

Jørn har været gæsteforsker og censor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet. Han har også arbejdet på Handelsskolen i Nuuk, Grønlands Statistik, Kalaallit Nunaata Radioa (KNR), Qorsussuaq Skole og Nuuk Kunstmuseum. For tiden bruger han tid på at være familiefar og tilbyder desuden via sin hjemmeside joernberglund.dk foredrag om Grønland og sit liv der.

Vis mereVis mindre

Grønlandsk 2 - for næsten begyndere

5. februar - 24. juni

Tilmeld