Menu

Grønlandsk 3 - 4

Start
tirsdag 13. februar
Pris
kr. 3.285
Nedsat pris
kr. 3.080
Lektioner
34
Start 13.02.2024
Periode 13.02.2024 til 04.06.2024
Lektioner 34
Hold nr.: 3507-24
Underviser mag.art. Jørn Berglund Nielsen
 
Sted Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale V124
Tid tir 17.15 - 18.55
Pris kr. 3.285
Nedsat pris kr. 3.080
Tid tir 17.15 - 18.55

Tal mere flydende om dig selv og din hverdag på grønlandsk
Et kursus for dig, der allerede taler noget grønlandsk. På dette kursus lærer du at udtrykke meget mere komplekse sætninger, hvor du kan forklare sammenhæng og årsag. Du får udvidet dit ordforråd og kommunikative evner på grønlandsk. Du får også en introduktion til de transitive verber.

Vi taler om hverdagssituationer og temaer, der er relevante for din hverdag - både privat og professionelt, fx i familien eller i relationer på arbejde.

Vi har fokus på forskellige områder:


  • du lærer flere komplekse tilhængere, så du kan sige, hvad du har behov for, ønsker eller har til hensigt at gøre

  • du lærer at give udtryk for holdninger

  • du får introduktion til flere underliggende bisætninger, så du kan udtrykke dig meget mere skarpt og informativt på grønlandsk

  • du lærer flere udvidede tidsbetegnelser



Vi arbejder med at opbygge ordforråd, så du lærer at tale og udtrykke dig mere selvstændigt, og du bliver bedre til at forstå grønlandsk og til at føre samtaler med mere komplekse sætninger.

Du får en introduktion til de transitive verber. Mange af de grønlandske udsagnsord er transitive, komplekse udsagnsord, hvor både grundled og genstandsled udtrykkes i udsagnsordet. Når du lærer det, kan du bedre føre nuancerede samtaler eller læse tekster på grønlandsk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Dette kursus er for dig, der allerede kan lave lidt mere komplekse sætninger på grønlandsk med fokus på fremsættemåde, spørgemåde, ledsagermåde, participialmåde og da/fordi-måde samt flere tilhæng, der kan udtrykke tid eller afgrænse handlinger i tid.
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Bemærk; mødetid aftales på holdet i samråd med underviser.

Lærebog: Stig Bjørnums Grønlandsk Grammatik ISBN 9788792554321 (forlaget Atuagkat) og 28 Læsestykker i grønlansk ISBN 9788779756076 (Ilinniusiorfik). Du kan fx købe bogen hos academicbooks.dk eller hos Det grønlandske hus i København på shop.sumut.dk.

Jørn Berglund Nielsen

Jørn Berglund Nielsen er mag.art. i eskimologi fra KU. Han er født i Maniitsoq og kom til Danmark med sin familie som barn. Han har tilegnet sig grønlandsk som fremmedsprog og anvendt inuitsproget i sit arbejdsliv og på ekspeditioner i Arktis. Jørn har desuden undervisningserfaring i grønlandsk som fremmedsprog.  

Jørn har været gæsteforsker og censor på Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet. Han har også arbejdet på Handelsskolen i Nuuk, Grønlands Statistik, Kalaallit Nunaata Radioa (KNR), Qorsussuaq Skole og Nuuk Kunstmuseum. For tiden bruger han tid på at være familiefar og tilbyder desuden via sin hjemmeside joernberglund.dk foredrag om Grønland og sit liv der.

Vis mereVis mindre

Grønlandsk 3 - 4

13. februar - 4. juni

Tilmeld