Menu

Grønlandsk 1 - for begyndere - online

Start
mandag 5. februar
Pris
kr. 3.480
Nedsat pris
kr. 3.260
Lektioner
36
Start 05.02.2024
Periode 05.02.2024 til 24.06.2024
Lektioner 36
Hold nr.: 3535-24
Underviser cand.mag. Dorthe Brandenborg Frederichsen
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid man 19.00 - 20.40
Pris kr. 3.480
Nedsat pris kr. 3.260
Tid man 19.00 - 20.40

Lær at tale grønlandsk hjemmefra
Et kursus for dig, der slet ikke kan grønlandsk eller har lært en lille smule.
Du lærer det allermest grundlæggende grønlandsk, så du kan klare dig i enkle situationer. Måske skal du på turistrejse til Grønland og vil gerne kunne tale lidt, måske skal du rejse i arbejdsøjemed, eller måske studerer du allerede nu i Grønland. Det kan også være, at du har en helt anden grund til at lære grønlandsk.
På Studieskolens onlinekurser kan du lære grønlandsk hjemmefra, fra udlandet, hvis du sidder på en café - eller lige hvor det passer dig.

I løbet af kurset lærer du fx


  • at præsentere dig selv, at spørge til andre

  • at fortælle, hvad du har brug for - som at købe ind, spise, arbejde, sove eller lignende

  • tal, ugedage og tidsbetegnelser på grønlandsk

  • at fortælle om noget, der sker eller er sket i nutiden, i fortiden eller vil ske i fremtiden

  • den grundlæggende grønlandske grammatik, der er meget anderledes end andre europæiske sprog


Vi starter fra bunden med en introduktion til sproget. Vi opbygger en ordforrådsbank og arbejder med grammatik og syntaks. Fra start indlærer vi vendinger og udtryk, således at du kan sige korte sætninger med det samme. Inden længe kan du klare dig i enkle situationer.

Du får en grundlæggende forståelse af den grønlandske grammatik og sprogbrug på begynderniveau, og du får et basisordforråd, så du kan præsentere dig selv og din familie, fortælle om dit arbejde og om din hverdag. Vi arbejder også med tal, ugedage og tidsbetegnelser. Du lærer om ordklasser og de tre første kasus. Vi taler om verber, der bøjes i forskellige måder (man bøjer ikke verber i tid på grønlandsk). Med til den grundlæggende grammatik på grønlandsk hører fremsættemåde, spørgemåde, plejertid, fremtidstilhæng og nægtelsestilhæng.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Du deltager i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen er opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade 'klassen' eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Dorthe Brandenborg Frederichsen

Dorthe Brandenborg Frederichsen er cand.mag. i Grønlandske og arktiske studier og har stor interesse for grønlandsk sprog og kultur og for historiske og politiske forhold i Grønland.

Hun har boet sammenlagt fem år i Grønland, hvor hun har arbejdet på forskellige skoler i det sydgrønlandske. Hun er også læreruddannet og har undervist voksne, unge og børn.

Dorthe elsker det grønlandske sprog og finder det poetisk og blomstrende. Jo mere man bevæger sig ind sproget, jo mere charmerende synes det!

Dorthe anbefaler:
Lær mere grønlandsk:
"Lyt til grønlandsk musik, se Qanorooq (grønlandsk tv-avis) og læs letlæseligt litteratur.

Hvis du er i Grønland, ja, så kan du benytte dig af alle muligheder for at øve smalltalk på grønlandsk. Bank på hos naboen eller inviter til kaffe. Få en sludder med naboens børn eller kassedamen i butikken. Læs vejskilte og skilte i butikkerne, spørg efter havets dyr på brættet, kig i avisoverskrifter osv.

I Danmark kan du studere den grønlandske avis Sermitsiaq på nettet eller på biblioteket og gå til grønlandske kulturelle arrangementer og events, hvor det er muligt. Eller hvad med morsomme korte indslag på YouTube? Der er altid en god lejlighed til at lære mere, bare klø på!"

Vis mereVis mindre

Grønlandsk 1 - for begyndere - online

5. februar - 24. juni

Venteliste