Menu

Tyrkisk på mellemniveau

Start
onsdag 7. februar
Pris
kr. 2.705
Nedsat pris
kr. 2.535
Lektioner
28
Start 07.02.2024
Periode 07.02.2024 til 15.05.2024
Lektioner 28
Hold nr.: 3532-24
Underviser Gülhan Comakci
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V282
Tid ons 19.00 - 20.40
Pris kr. 2.705
Nedsat pris kr. 2.535
Tid ons 19.00 - 20.40

Bliv endnu bedre til tyrkisk. Vi samler op på det gode mellemniveau, du allerede har
Du har været godt i gang med tyrkisk i flere sæsoner. Du har måske holdt pause eller du vil gerne samle op på alt det, du allerede kan, inden du fortsætter til de høje niveauer. Du kan tale både i nutid, fremtid og datid og kan give udtryk for, hvad du har af planer for fremtiden.
På kurset har vi fokus på, at du og dine medkursister får øvet jer i at tale tyrkisk, så I bliver mere trygge og tør kaste jer ud i flere samtaler, når I har mulighed for at tale tyrkisk.
Vi laver forskellige mundtlige øvelser og rollespil på baggrund af relevante situationer. Vi taler selvfølgelig også om tyrkisk kultur og historie. Vi arbejder videre med anvendelsen af udsagnsord i ønskeform og "genis zaman".

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der har haft cirka 160 timers tyrkiskundervisning eller har et tilsvarende niveau.

Lærebog: Yabanci Dilim 2, ISBN 9789756479827. Du kan købe bogen på holdet (kr. 150). Vi arbejder med kapitel 6, 7 og 8.

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Vis mereVis mindre

Tyrkisk på mellemniveau

7. februar - 15. maj

Tilmeld