Menu

Marisol Lloréns Soriano

Marisol er født i Cheste, en lille dejlig by 25 km fra Valencia i Spanien.

Hun startede i turistbranchen, men siden skiftede hun retning og tog en bachelor i marketing og salg i København. Med tiden førte den ene ting til den anden, og Marisol blev spanskunderviser. Hun har i mange år arbejdet for folkeoplysningen, firmaer og som foredragsholder.


Marisol fortæller:

"Mit motto er H.C. Andersens citat 'at rejse er at leve', og jeg har boet i mange lande. Min eventyr startede i London, hvor jeg læste turisme og blev rejseleder. Mit første job var i 1992 ved OL i Barcelona – en uforglemmelig oplevelse. Jeg har også boet og arbejdet i Grækenland og Egypten.

I Latinamerika har jeg boet i Ecuador, Peru, Bolivia og Mexico. Her oplevede jeg en utrolig gammel kultur. Jeg elskede at komme til Machu Picchu og den legendariske og fantastiske inkasti. Junglerne i Sydamerika var mine favoritsteder, og jeg mærker stadig en ro, når jeg tænker på dem. I Mexico dykkede jeg nogle af de bedste steder. Der var koraller og farvestrålende fisk overalt - og jeg så selv en hammerhaj!

På mit hold er der fokus på det mundtlige. Jeg gennemgår grammatik efter behov og vil gerne lære dig at klare dagligdags situationer i den spansktalende verden. I undervisningen inddrager vi også aktuelle politiske forhold og kultur, hvor det er relevant."


Marisol anbefaler:

  • Valencia, Spaniens tredjestørste by, har masser at byde på: et smukt middelaldercentrum, hyggelige pladser, brede sandstrande og futuristiske bygninger. Ciudad de las Artes y las Ciencias er måske den største arkitektoniske bedrift i Europa i dette årtusind. Desuden er Valencias natteliv legendarisk i resten af Spanien.
  • Vidste du, at paella oprindelig er fra Valencia? Det er den spanske ret, der spises mest i verden, men jeg anbefaler, at du spiser den i Valencia. Udover det har regionen de mest lækre risretter og fiske- og skaldyrstapas, du kan forestille dig.
  • Besøg Valencia under Las Fallas, en byfest som afholdes hvert år i marts. Denne fiesta er kendt for sine lys, krudt, traditionelle kostumer, fyrværkeri og musik.
  • Tag med til Spanske Filmuger i Cinemateket og kom på en filmisk rejse gennem tiden frem til det moderne Spanien. Som optakt til filmvisningerne kan du møde spændende oplægsholdere og smage lækre spanske anretninger.
  • Brug Duolingo til at øve spansk ordforråd, grammatik og udtale, når du har lidt tid.