Kurser i polsk

Lær polsk - vi tilbyder flere gange om året kurser i polsk på forskellige niveauer, fra polsk for begyndere til højt niveau.

 

Hvis du ikke kan polsk i forvejen, skal du vælge vores begynderkursus Polsk 1.

Polsk 2, 3 og 5 er for dig, der allerede har lært noget polsk.

Polsk for let øvede skal du vælge, hvis du har lyst til mere samtale og større ordforråd på polsk.

 

Klik på "Læs mere" under det enkelte kursus for at se, hvad vi beskæftiger os med på holdene.


Vores polskundervisning giver en grundlæggende indføring i det polske sprog. På alle polskkurser har vi fokus på samtale, dvs. at du lærer at TALE polsk.

 

Hvis du er i tvivl, så klik på Spørgsmål og svar (FAQ) eller kontakt os.

Polskkurser

Polsk 1 - for begyndere

Start: mandag 5. februar
man 19.15-20.55
Underviser:
cand.mag. Marzena Barbara Pedersen
Pris:
kr. 1900 (kr. 1695)
Holdnr.:
3280-18
Periode:
05.02.2018 til 18.06.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 3. sal
Lokale:
V325
Tidspunkt:
man 19.15-20.55
Lektioner:
34
Tag udfordringen op og lær polsk! Vi fokuserer på autentisk sprog og praktisk kommunikation, og på den måde bliver du hurtigt sat ind i sproget. Du lærer at præsentere dig selv og andre, tale om din familie, begå dig i dagligdagssituationer, bruge høflighedsfraser osv.
Vi lægger vægt på hverdagssamtaler og laver praktiske og sjove øvelser.
Alle færdigheder bliver trænet: tale, lytte, læse og skrive. Vi ser også på den elementære grammatik.
I undervisningen bruger vi kreative metoder og autentiske materialer, som giver ægte sprogoplevelser og forståelse for den polske kultur.
Lærebøger: Hurra!!! Po polsku 1: Level A1, ISBN 9788360229248 og opgavehæfte: Hurra!!! Po Polsku 1: Zeszyt cwiczen, Level A1, ISBN 9788360229255. Dertil supplerende materiale, som bliver uddelt på holdet.
Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk eller ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem inden kursusstart.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Polsk 2

Start: mandag 5. februar
man 16.30-18.10
Underviser:
cand.mag. Nina Kirkowska
Pris:
kr. 1995 (kr. 1780)
Holdnr.:
3281-18
Periode:
05.02.2018 til 25.06.2018
Sted:
Gothersgade 14, 5. sal
Lokale:
507
Tidspunkt:
man 16.30-18.10
Lektioner:
36
Vi sætter fortsat fokus på talesprog. Du lærer at fortælle om dig selv og din familie, dine hobbyer, interesser og daglige rutiner. Du får også et godt ordforråd til at læse menuer og bestille på en café eller restaurant. En aktivitet vi fx vil bruge tid på er at tage udgangspunkt i et billede af en fiktiv person og gå fra en simpel beskrivelse af billedet frem mod en skriftlig og mundtlig fortælling af en historie om personen.
Du får øvet dine evner til at skrive, tale og ikke mindst udtale polsk.
Vi gennemgår grammatik, primært med fokus på bøjningskategorier for navneord. Lærebøger: Hurra!!! Po polsku 1: Level A1, ISBN 9788360229248 og opgavehæfte: Hurra!!! Po Polsku 1: Zeszyt cwiczen, Level A1, ISBN 9788360229255. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk eller poltax.waw.pl. Vi beder dig købe dem inden kursusstart.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Polsk for let øvede

Start: mandag 5. februar
man 17.15-18.55
Underviser:
cand.mag. Marzena Barbara Pedersen
Pris:
kr. 2625 (kr. 2435)
Holdnr.:
3284-18
Periode:
05.02.2018 til 11.06.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 3. sal
Lokale:
V325
Tidspunkt:
man 17.15-18.55
Lektioner:
32
Kurset er for dig, der kan polsk på let øvet niveau (efter ca. 150-200 lektioner). Du udvider dit ordforråd, får mere sproglig selvtillid og arbejder videre med det polske, så du kan udtrykke dig mere klart og frit i forskellige situationer. Du lærer at tale om sport, uddannelse og erhvervserfaring. Du får ordforråd til at skrive en annonce og en kort ansøgning, begå dig i typiske turistsituationer og tale om polske og danske traditioner. Du lærer også at give udtryk for din mening mere præcist og ved brug af flere detaljer.
Vi sætter fokus på at styrke dit sprog gennem samtaler, brug af autentiske materialer samt sjove og praktiske øvelser.
Efter behov inddrager vi grammatik i undervisningen, og vi gennemgår forskellige stedord, navneord og kasus. Du kommer til at bruge forskellige verber i nutid, datid og fremtid.
Du får selvfølgelig også mere indsigt i den polske kultur, historie og gastronomi.
Lærebøger:
Hurra!!! Po polsku 1: Level A1, ISBN 9788360229248 og opgavehæfte: Hurra!!! Po Polsku 1: Zeszyt cwiczen, Level A1, ISBN 9788360229255. Dertil supplerende materiale, som bliver uddelt på holdet. Du kan købe bøgerne på academicbooks.dk eller www.ksiegarnia.poltax.waw.pl. Vi beder dig købe bøgerne inden kursusstart.
7-14 kursister.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Kontakt 

Kontakt Louise Madsen på tlf. 33 18 79 30 eller mail, hvis du har spørgsmål til kurserne.

 

Send e-mail.

Nina Kirkowska

Nina er cand.mag. i arkæologi og læreruddannet i Polen samt leder og Prince2 projektleder uddannet i Danmark. Nina har boet i Danmark siden 1996. Hun har arbejdet som pædagog, leder, oversætter og konsekutiv og simultan tolk mellem polsk og dansk og polsk og engelsk. Nina interesserer sig for yoga og mindfulness, og hun har i mange år arbejdet som yogalærer.

 

Nina har siden 2010 undervist i polsk som fremmedsprog. Som polskunderviser er hun optaget af sprogenes oprindelse og kontrastiv lingvistik. Hun kan lide at sætte det polske sprog i kontrast til det danske og fremhæve forskelle og ligheder i sprogene, som begge tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie.

Polsk indgår i den vestslaviske sproggruppe og er det mest talte slaviske sprog lige efter russisk. Sproget er det officielle sprog i Polen og tales af ca. 65 millioner mennesker.
”The Polish language sounds like leaves rustling” (”Język szeleszczących liści”), siger udlændinge om sproget, som udfordrer på det udtalemæssige plan.

 

 


Marzena Pedersen polsk Studieskolen
Marzena Barbara Pedersen

Marzena er kandidat i polsk filologi med fokus på undervisning og journalistik. Hun har flere års erfaring som polsklærer, både fra Polen og Danmark. At være lærer har altid været hendes stor passion. Hun interesserer sig for moderne undervisning, innovativ didaktik og brug af digitale værktøjer i sprogundervisning. Hun brænder for at formidle det polske sprog og kultur på en sjov og kreativ måde.

Siden hun kom til Danmark i slutningen af 2010, har hun arbejdet for forskellige danske og internationale virksomherder bl.a. som oversætter og community manager.

 

Marzena anbefaler:

Sted - Den polske kyst – den strækker sig over 500 km! Her kan man glæde sig til masser af frisk luft, flotte lange sandstrande og et stort udbud af aktiviteter for både voksne og børn.

Mad - pierogi med kød, pierogi med svampe og surkål, pierogi med ost, pierogi med spinat, pierogi med jordbær, pierogi med boghvedegrød...osv. osv. :)

Litteratur - Reportagebøger af Kapuściński - en af verdens bedste rejseforfattere og krigskorrespondent.

Film - Polske komedier fra 70’erne og 80’erne, fx Miś, Nie lubię poniedziałku, Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz. For alle der elsker surrealistisk humor og har en del kendskab til Polen i det 20. århundrede.

Firma- og eneundervisning

Har du brug for et skræddersyet sprogkursus i din virksomhed eller til dig selv? Vi arrangerer kurser i bl.a. forretningssprog.
Klik her.