Menu

Danskprøver

Hvis du er kursist på Studieskolen på de gratis Danskuddannelser, bliver du automatisk tilmeldt prøve.

Det gælder, når du er tilmeldt:

  • Modul 6 på Danskuddannelse 1 (Prøve i Dansk 1)
  • Modul 6 på Danskuddannelse 2 (Prøve i Dansk 2)
  • modul 5 på Danskuddannelse 3 (Prøve i Dansk 3)
  • modul 6 på Danskuddannelse 3 (Studieprøven)

Som kursist skal du derfor ikke betale for prøven, og du skal heller ikke tilmelde dig på vores hjemmeside.

Du kan læse kort om prøverne herunder. Hvis du har flere spørgsmål, kan du kontakte din underviser.

Prøve i Dansk 1 - PD1
Prøve i Dansk 1 (skriftligt A2, mundtligt B1) er en prøve i sprogfærdighed. Den viser, om du har opnået en almen dansksproglig kvalificering og er introduceret til kultur- og samfundsforhold i Danmark, så du kan varetage erhvervsarbejde og fungere aktivt som samfundsborger.

Prøve i Dansk 2 - PD2
Prøve i Dansk 2 (skriftligt B1, mundtligt B1+) er en prøve i sprogfærdighed. Den viser, om du har opnået en almen dansksproglig kvalificering og er introduceret til kultur-og samfundsforhold i Danmark, så du kan varetage erhvervsarbejde og fungere aktivt som samfundsborger. Den viser også, om du kan deltage i kompetencegivende uddannelse og faglig efteruddannelse.

Prøve i Dansk 3 - PD3
Prøve i Dansk 3 (skriftligt og mundtligt B2) er en prøve i sprogfærdighed. Den viser, om du har opnået en almen dansksproglig kvalificering og er introduceret til kultur- og samfundsforhold i Danmark, så du kan varetage erhvervsarbejde og fungere aktivt som samfundsborger. Den viser også, om du kan deltage i kompetencegivende uddannelse og faglig efteruddannelse.

Studieprøven
Studieprøven er en prognostisk prøve i sprogfærdighed, der skal vise, om du har tilegnet dig almene dansksproglige færdigheder på et C1-niveau, der bl.a. gør det muligt at tage del i videregående uddannelse.