Menu

Anne Juul Sønderskov

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted eller et stykke dansk musik. Det kan også være en dansk forfatter eller kunstner. Her kan du se, hvad Anne anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg er født og opvokset på Frederiksberg, og nu bor jeg her igen efter nogle år i udlandet. Derfor befinder mange af mine yndlingssteder sig netop i denne del af byen. Jeg er særligt glad for Landbohøjskolens Have, som i dag er en del af Københavns Universitet. Der er mange flotte blomster og træer året rundt, og så kan man øve sig på navnene på dem på dansk (eller latin!), fordi alle planterne er skiltede. Og hvis man skulle blive kaffetørstig af alle de farverige indtryk, så ligger der heldigvis også en god café i et af væksthusene i haven.”

Har du en dansk yndlingsbog?
”Jeg har læst mellemøststudier på universitetet, og jeg har derfor en forkærlighed for historien om den dansk-tyske landmåler og opdagelsesrejsende Carsten Niebuhr. Thorkild Hansen har skrevet en fantastisk bog om forskningsekspeditionen til "Det lykkelige Arabien", som Niebuhr deltog i i 1700-tallet. Det er en dramatisk fortælling fyldt med prøvelser, eventyr og store opdagelser. Bogen indeholder mange citater fra Carsten Niebuhrs rejsedagbøger og tegninger, som ekspeditionsdeltagerne udarbejdede undervejs på rejsen, som gør historien endnu mere levende.”