Menu

Christina Gudmand

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, en dansk kunstner eller noget dansk musik. Her kan du se, hvad Christina anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”København er for mig historie, atmosfære og vand. Latinerkvarteret omkring Vestergade, Studiestræde, Larsbjørnsstræde, Teglgårdsstræde og Sankt Peders Stræde er et farverigt og historisk kvarter. Et sted, hvor man bare kan slentre, indsnuse atmosfæren og mærke historiens vingesus eller besøge en af de mange genbrugs- og vintagebutikker. Derfra er der ikke langt at gå til Frue Plads – forbi Københavns Universitet, hvor Søren Kierkegaard havde sin daglige gang og holdt forelæsninger fra 1831 til 1840. Pladsen er skøn at dvæle ved om sommeren på en af bænkene med en god kop kaffe. Er det for koldt, kan man gå lige om hjørnet af Fiolstræde og få en god kop kaffe eller frokost i Paludans Bogcafé, som er en af mine yndlingscaféer i Indre By.

Jeg holder meget af at sidde på Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant en varm sommerdag og læse en god bog eller bare nyde udsigten til Christianshavn på den anden side. Eller også bare se på livet, som udspiller sig i kanalen med både og kajakker i alle afskygninger, der fylder vandet med liv og glade dage. Er jeg til mere ro, byder København også på mange grønne områder. Som bosiddende på Amager holder jeg af meget af en gåtur på Amager Fælled, både sommer og vinter. Det er den skønneste oase midt i storbyen med dejlig natur, søer og masser af fugleliv. På Amager er der også Amager Strandpark, hvis man er til lidt sand mellem tæerne.”