Menu

Elena Eriksen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted eller et stykke dansk musik. Det kan også være en dansk forfatter eller kunstner. Her kan du se, hvad Elena anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg holder meget af København, jeg synes det er en meget hyggelig by, især om sommeren med alle de fortovsrestauranter, cafeer og barer, hvor man kan sidde ude til langt ud på natten. Men mit yndlingssted i København er Kastellet. Det er et meget romantisk sted, hvor der stadig er en vold og en gammel mølle. Man kan gå en tur med kæresten eller vennerne. De gamle københavnere har den tradition ’at gå på volden med perle’, dvs. sin kære, aftenen før store bededag, og så spiser man varme hveder bagefter.”

Hvem er dine dansk yndlingsmusikere?
”Der er meget i dansk musik, som er rigtig godt, både musikalsk, rytmisk og tekstmæssigt. Jeg kan godt lide Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy. Men også kvindelige sangere, som Kira Skov og Annisette Koppel, synger rigtig godt. Der er mange musikfestivaler i Danmark, især om sommeren, fx Copenhagen Jazzfestival i juli, hvor man gang på gang oplever rigtig mange dygtige musikere. Et af mine yndlingsmusiksteder er Jazzhus Montmartre. Den ligger faktisk meget tæt på Studieskolen i Borgergade. Man kan både spise, drikke og høre musik der.”