Menu

Hans Ægidius

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted i eller uden for København. Her kan du se, hvad Hans anbefaler.

Har du et eller flere steder, du kan anbefale at besøge i eller uden for København?

"Ud over at være en dejlig by har København den fordel, at der også findes smukke landskaber og attraktiv natur i dens nærhed. Vi taler ikke om decideret vildmark, men mindre kan også gøre det.

Har man mod på en times transport eller to – i bil eller med tog og bus – er det oplagt at tage på udflugt til Møns eller Stevns Klint eller til halvøen Røsnæs på Vestsjælland eller måske ligefrem over Øresund til Skåne, hvor for eksempel Kullens klipper og Fyledalen er fine udflugtsmål.

Man kan også tage en hyggelig cykeltur langs Strandvejen og holde picnic i Dyrehaven nord for byen.

Mit eget foretrukne mål på cykel er dog Kalvebod Fælled, et stort, fladt område på den vestlige del af Amager, der blev inddæmmet under 2. verdenskrig og i mange år var lukket militært område. Nu er det – bortset fra et fuglereservat – åbent for alle, og der er et fint stinet for både cyklister og fodgængere. Særligt forår og efterår er der mange fugle på engene, ikke mindst i titusindvis af de allestedsnærværende bramgæs.

Kalvebod Fælled byder også på noget så sjældent i Danmark som to selvsåede birkeskove, der stort set får lov til at passe sig selv og efterhånden har opnået en anselig højde med rigtig urskovsstemning.

Jeg har selv købt en elcykel, så jeg nemt og mindst en gang om ugen kan komme ud på fælleden og følge med i årstidernes vekslen. Har jeg bare en halv time til rådighed, tager jeg gerne et smut i Frederiksberg Have."