Menu

Joseph Sinaki

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Joseph anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg har tidligere boet på Christianshavn, og jeg synes det er et dejligt område. Jeg kan godt lide at gå tur ved voldene og tænke tilbage til den tid, hvor voldanlægget skulle beskytte København. For at kunne sætte sig ind i, hvordan livet formede sig i København kort før midten af forrige århundrede, må man gøre sig klart, at byen var en fæstning. Hele vejen rundt om byen lå en vold, som skrånede ned i en bred voldgrav og al adgang til og fra byen måtte derfor ske gennem en af de fire snævre porte; Østerport, Nørreport, Vesterport og Amagerport.”

Hvem er din danske yndlingskunstner?
”Jeg vil nævne Bille August, som er min yndlingsfilminstruktør.
Han har to gange vundet Den Gyldne Palme for filmene ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’. For førstnævnte vandt han desuden en Oscar og en Golden Globe for bedste udenlandske film.
Bille Augusts emnevalg demonstrerer en klassisk humanisme, hvilket eksempelvis ses i hans filmatisering af Martin Andersen Nexøs roman ’Pelle Erobreren’. Her skildrer han det unge menneskes eksistens og mødet med den voksne verdens brutalitet. Barnet betragtes i øjenhøjde med loyalitet, og dets følelsesliv registreres med samme seriøsitet som de voksnes. Alt sammen fortalt igennem et malerisk filmsprog, da hvert billede i filmen er som taget ud af et kunstmaleri fra fortællingens historiske samtid.”