Menu

Karin Hjorth-Hansen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Karin anbefaler.

Har du en dansk yndlingskomponist?
”Før jeg blev sproglærer, havde jeg en karriere som klassisk sanger. Jeg har derfor en stor interesse for klassisk musik.
Min danske yndlingskomponist er Carl Nielsen. Selvom han levede for mere end 100 år siden, er hans musik stadig aktuel og spændende. Karakteristisk for Carl Nielsens musik er forskellige sindsstemninger. Let, lyrisk, skælmsk, alvorlig og voldsom. Det interessante ved Carl Nielsen er også, at han både komponerede komplicerede og nytænkende symfoniske værker og enkle, folkelige sange. Med sine mere end 250 sange har Carl Nielsen i høj grad præget den danske sangskat. Flere af hans sange er repræsenteret i Højskolesangbogens Melodibog og kan også høres på YouTube, for eksempel sunget af DR Pigekoret og forskellige solister.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg holder også af andre musikgenrer og kan lide at udforske små listige spillesteder i København. To steder, jeg vil anbefale, er Hvide Lam på Kultorvet og Cafe Intime på Frederiksberg. Begge steder hører til de såkaldte brune værtshuse - gamle historiske værtshuse med masser af øl og en autentisk og afslappet stemning.
Hvide Lam blev grundlagt i 1807 og er et af de ældste værtshuse i København. Hver aften er der jazzmusik i de små, hyggelige lokaler. Her kan man høre både nye og velkendte navne fra den danske jazzscene - helt gratis.
Cafe Intime åbnede i 1920'erne inspireret af livet på Montmartre. Stedet emmer af hygge med dæmpet belysning, stearinlys på bordene og et flygel i hjørnet. Der er levende musik hver aften. Nogle gange er det stedets faste musikere og sangere, der optræder, som for eksempel om søndagen, hvor der er jazzaften. Andre gange er der sangaftener, hvor alle har mulighed for at stille sig op og synge alt lige fra lieder, opera og operette til revyviser, folkemusik, pop og jazz. Et unikt sted med en fantastisk stemning.”