Menu

Nina Maria Ginman

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted eller et stykke dansk musik. Det kan også være en dansk forfatter eller kunstner. Her kan du se, hvad Nina anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg kan rigtig godt lide at gå tur ved Landbohøjskolen på Frederiksberg. Der er en smuk have fyldt med farverige blomster, og stemningen er næsten poetisk. Haven er så smuk, at man næsten kan få følelsen af at spille med i en film, især hvis solen skinner.
Jeg er også nødt til at nævne Carlsberg Byen på Vesterbro. Byen er for nyligt blevet renoveret, så den nu fungerer som sin egen lille by midt i det større København. Bydelen består af to dele, nemlig Gamle Carlsberg og Nye Carlsberg.
Der er både indkøbsmuligheder, boliger, cafeer og uddannelsesinstitutioner, og tog og metro kører derfra. Det er dejligt at gå en tur og kigge på de sjove og flotte bygninger, der er kommet til gennem de seneste år i den nye bydel.”

Hvor – og hvad – kan du lide at læse?
”Hvis man kan lide at læse bøger eller høre lydbog, kan jeg anbefale at sætte sig på en bænk på Sankt Thomas Plads eller i Frederiksberg Have. Her nyder jeg at sidde med en bog og en kop kaffe, mens jeg observerer alle de folk, der går forbi. Af kortere noveller kan jeg især anbefale Pia Juul, som har en god, ironisk distance til hverdagens udfordringer. Novellerne er skrevet i et rimelig simpelt sprog, og længden på teksterne er overskuelige.”

Har du en god podcast, du vil anbefale?
”Hvis man foretrækker at lytte til podcasts, kan jeg anbefale ’Brinkmanns briks’.
I programmet diskuterer et udvalg af forskere og andre fagpersoner diverse emner, og programmet giver et godt og relativt nuanceret indblik i fx den danske velfærdsstat, mobning osv.”