Menu

Peter Juncker

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Peter anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg har boet i København i mange år og oplevet dens utrolige forvandling fra nedslidt metropol til børne- og familievenlig by, der flere gange er blevet kåret af internationale magasiner til: verdens bedste by at leve i.

Selv har jeg altid haft et helt særligt forhold til Christianshavn med de smalle brostensbelagte gader, kanalerne og den særlige landsbyagtige stemning, hvor der er plads til alle.

Men ellers er jeg også vældig glad for Frederiksberg Allé, som for mig er det tætteste, vi kommer på Paris i København. Så når solen skinner, findes der ikke noget bedre for mig end at tage en spadseretur sammen med familien med op af alléen mod Frederiksberg Have, hvor det er muligt både at nyde den smukke natur og synet af badende elefanter på få meters afstand. ”

Har du en dansk yndlingsmusiker?
”På det musikalske plan er der – for mig – ingen over Lars H.U.G herhjemme. Jeg kan meget varmt anbefale at udforske hans to første plader med gruppen Kliché og de efterfølgende soloplader ”City Slang”, ”Kysser himlen farvel og ”Blidt over dig”, som for mig står som små funklende diamanter i dansk kulturhistorie.
Alle pladerne udspiller sig i et helt særligt kunstnerisk ambitiøst univers, der er både excentrisk, poetisk og dybt personligt.
Men samtidig er der også bare tale om virkelig gode popsange, som på unik vis løftes af H.U.G.’s fantastiske og unikke vokal.”