Menu

Saman Zaki

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, en dansk kunstner eller noget andet dansk kultur. Her kan du se, hvad Saman anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Strøget er Københavns gå-og shoppinggade, der ligger i den gamle bydel. Hvis du er til lange ’urbane vandreture’ med gademusikanter og -underholdning kombineret med kulinariske oplevelser fra forskellige lande og kan lide at shoppe ægte mærkevarer som fx Versace, Louis Vuitton, Gucci og Burberry, er Strøget det rigtige sted at tilbringe en lørdag eftermiddag med din familie, dine venner eller partner.
Strøget er mit yndlingssted, fordi det er en gade, der både rummer fortid og nutid, Danmark og hele verden. Jeg kan især lide at spadsere ned ad Strøget på varme, solskinsrige dage, hvor der er fyldt med mennesker fra hele verden. Synet af denne lange kæde af forskellige nationaliteter fra alle kontinenter er medvirkende til, at jeg konstant er nysgerrig efter at udforske nye lande, og at jeg begiver mig ud på eventyrlige rejser i den store vide verden i mine ferier.
Kort sagt er Strøget udover shopping, underholdning og historie også et vindue mod verden og en kilde til min uudslukkelige tørst efter at rejse til eksotiske lande.”

Har du et yndlingssted i resten af Danmark?
”Når jeg bliver træt af Københavns trafikerede gader og gadestøj, så foretrækker jeg at tage til den charmerende klippeø Bornholm, som ligger øst for Skåne (Sveriges sydligste del). Her kan jeg lide at sejle langs de imponerende klipper, der ligger langs dele af de Bornholmske kyster, fx ved Bornholms nordvestlige spids, og at spise øens specialitet – røget sild. Jeg kan også lide at besøge de såkaldte rundkirker, der både fungerede som kirker, og med deres tykke mure også var forsvarsværker og er næsten de eneste af deres slags i hele Danmark. Netop kombinationen af den anderledes natur og den enestående kirkearkitektur gør Bornholm til mit yndlingssted uden for København.”