Menu

Hvad lærer du på FVU-engelsk, og hvad kan du bruge det til?

FVU-engelsk på Studieskolen

På FVU-engelsk bliver du:

  • bedre til at tale engelsk
  • bedre til at bruge de rigtige engelske ord
  • bedre til at skrive og hurtigere til at læse engelsk

Er FVU-engelsk for dig?

  • Du skal kunne dansk på niveau B1 eller højere. Det svarer til, at du har taget fx Danskuddannelse 2 modul 5 eller Danskuddannelse 3 modul 4.
    Det betyder, at du skal kunne tale og læse dansk til hverdagsbrug uden store problemer. Du kan teste dit niveau i dansk med vores online sprogtest.
  • Du skal som udgangspunkt være mindst 25 år.
  • Du skal have dansk cpr-nummer.
  • FVU-engelsk starter på et meget basalt niveau. Det betyder, at du ikke må kunne tale særlig meget engelsk, hvis du skal deltage i FVU-kurserne. Du må højst kunne engelsk på A1-niveau, før du starter. Hvis du er i tvivl om dit niveau, kan du tage vores online sprogtest.

 

4 trin

FVU-engelsk består af 4 trin. Vi vejleder dig, inden du starter på FVU-engelsk, så vi er sikre på, at du kommer på det rigtige trin. På hvert trin får du mellem 26 og 40 undervisningstimer i engelsk.

Trin 1 (A1)
Undervisningen på trin 1 er for begyndere, det vil sige for dig, der ikke har lært noget engelsk. Du lærer at forstå og udtrykke dig på engelsk om basale emner fra dit arbejde og din hverdag. Du lærer for eksempel at præsentere dig selv på engelsk Du lærer også at skrive på engelsk og at bruge digitale ordbøger på engelsk. 
Efter trin 1 er der en mundtlig prøve.

Trin 2 (A2) Du lærer at tale på engelsk om emner, du kender i forvejen. Du lærer også at forstå og at skrive korte tekster. Du får et større ordforråd på engelsk, og du bliver bedre til at søge information på engelsk.
Efter trin 2 er der en mundtlig prøve.  

Trin 3 (A2)
Du bliver bedre til at læse og forstå korte tekster og til at tale på engelsk om emner fra dit arbejde og dit privatliv.
Du bliver bedre til at skrive og udtrykke dig mere korrekt.
Efter trin 3 er der en mundtlig prøve.

Trin 4 (B1)

Du lærer at læse og forstå mere komplekse tekster, og du lærer at sige, hvad du mener på engelsk, både mundtligt og skriftligt. For eksempel lærer du at forklare, give instrukser og forslag på engelsk.
Efter trin 4 er der både en mundtlig og en skriftlig prøve.