Menu

Fejl, der frigør – tal med det sprog, du har

Underviser du i sprog? Er du også træt af, at dine elever ikke tør sige noget, fordi de er bange for at lave fejl? Du er ikke den eneste! Alt for mange sprogelever gemmer sig bag et skjold af kunstig perfektion, fordi de tror, at perfektion er det eneste rigtige.

Den 9. marts diskuterer vi, hvordan fejl kan fremme sproglæring – eller om fejl er en nødvendig forudsætning for at udvikle sit sprog.  

Vi har inviteret rektor for RUC og professor i universitetspædagogik Hanne Leth Andersen og gymnasielærer og master i fremmedsprogspædagogik Elsebeth Bechmann fra ‘derdiedas’ (en sprogtræningstjeneste) til en samtale om uperfekt sprog og hypotesedannelse som en vej til gode kommunikative kompetencer.  
 
Hanne Leth Andersen lægger op til debat med sin egen erfaring med at bruge fejl konstruktivt og dermed støtte en motiverende og tryg læring.   
 
Elsebeth Bechmann elsker også fejl - fordi hun i fejlen møder en elev, der har produceret sit sprog selv. Fejl viser mod – man tør vise sit sprog, lige meget hvor stort eller lille, det er.
 
Chefkonsulent Christoph Schepers fra Studieskolens kompetencecenter le:v:el er facilitator og ordstyrer i debatten.

Du og de andre undervisere i sprog inviteres til at deltage i debatten med erfaringer fra jeres egen undervisning.  

Kom og bliv klogere, vi glæder os til at se dig.
 
Vi giver en kop kaffe.
 
Arrangementet foregik torsdag den 9. marts 2023 kl. 16.00-18.00 på Studieskolen, Borgergade 12, 1300 København K.