Menu

Lyricstraining.com

Legende skrive-, læse- og ordforrådsøvelse med lyricstraining.com

Hvordan gør værktøjet en forskel?
Deltagerne arbejder med sproget også uden for undervisningstiden. På en legende måde træner de ordforråd og korrekt stavning, samtidig med at lytte- og skrivefærdighed kobles sammen. Det er egentlig en god gammeldags diktatøvelse, der opleves som en leg.
Velegnet til deltagere, der lærer gennem øret og leg.

Formål

 • Træne skrive-, læse og lyttefærdigheder.
 • Træne det aktive ordforråd. 

Forkundskaber og udstyr
Ingen - man skal bare have en computer med lyd og/eller et headset.

Tid
Der er ingen forberedelse for underviseren. Vi vil dog anbefale, at man sætter sig ind i sidens funktion og introducerer den på kurset.

Beskrivelse
En meget enkel og underholdende terpeøvelse. 

Siden er meget enkelt opbygget og kan bruges til sprogene engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, portugisisk, spansk og tysk.

 • Du vælger det sprog, du gerne vil arbejde med, og får et udvalg af musikvideoer.
 • Du vælger en musikvideo og får derefter fire valgmuligheder:
  - at lytte til musikvideoen og få vist hele teksten.
  - at lytte til musikvideoen og se teksten med huller: der mangler 10% af ordene, og videoen stopper, hvis ikke du skriver det rigtige ord ind i teksten. Gør gerne dine deltagere opmærksom på, at man kun kan skrive det rigtige bogstav i hullerne, ellers blokerer programmet. Du kan dog vælge at få vist ordet, hvis du ikke rigtigt kan tyde sangteksten.
  - at lytte til musikvideoen og se teksten med huller: der mangler 25% af ordene, og videoen stopper, hvis ikke du skriver det rigtige ord ind i teksten. Du kan dog vælge at få vist ordet eller springe det over.
  - at lytte til musikvideoen og se teksten med huller: der mangler alle ordene, og videoen stopper, hvis ikke du skriver det rigtige ord ind i teksten. Du kan dog vælge at få vist ordet eller springe det over.
 • Man kan også vælge en karaokeversion, hvis man gerne vil det.
 • Man kan også få gentaget en linje, stoppe videoen, få vist det manglende ord m.m. – se hvordan ved at klikke på programmets ”hjælp”-knap, som ligger under videoen.
 • Vi vil absolut anbefale at vise funktionerne i klassen, inden du opmuntrer deltagerne til at afprøve siden.