Menu

Eva Clemmensen

Eva Clemmensen er cand. mag i spansk og engelsk med spansk som hovedfag, og lige siden hun som 19-årig første gang rejste rundt i Latinamerika og blev forelsket i spansk sprog og kultur, har hun været fuldstændig vild med alt spansk. Hun har undervist i gymnasiet, hf og VUC i mange år, bl.a. 16 år på Det Fri Gymnasium, og ser det som sin fornemste opgave at formidle spanskkundskaber og åbne døren til det fantastiske univers, som det spanske sprog giver adgang til. 
Eva har læst et år på universitet i Sevilla – en skøn by at blive god til spansk i - og et semester på Complutense Universitetet i Madrid – en mere kosmopolitisk metropol, men stadig meget spansk og også en god by at læse spansk i. Hun har oversat to romaner af en af Spaniens største forfattere, Almudena Grandes, og kender derfor udfordringen med at formulere nuancerne og de faste udtryk, når man vil udtrykke sig avanceret og med sproglige referencer til kultur og politik. Faderen til hendes børn er latinamerikaner, og hun har selv altid bevæget sig rundt til salsarytmer med den fordel, at hun forstod teksterne. Eva rejser ofte til steder i verden, hvor der tales spansk, og det er mange steder, for ikke blot i Spanien og Latinamerika og Caribien tales der spansk, men også i store dele af USA. Hun føler sig hjemme i sproget og kulturen og er meget optaget af, hvad der sker på den litterære, kulturelle og politiske front overalt i den spansktalende verden. 

Eva anbefaler - gode fif til at lære spansk:

  • Omgiv dig med et lydtæppe af spansk musik og forestil dig fx at du er i Centralamerika hvor reggaeton banker en konstant rytme. Syng med og læg mærke til de enkelte ord.
  • Hvis du kan lide at spille, så spil Duolingo – en sjov app, hvor du hurtigt bliver bedre både til de enkelte gloser og til hele sætninger.
  • Se nogle af de mange spanske og latinamerikanske film og serier, der kan streames på Netflix etc. Sæt evt. spanske undertekster på.