Menu

Silvia Igal Melendo

Silvia kommer fra Zaragoza, hovedstaden i Aragón, der ligger i det nordøstlige Spanien. Zaragoza er kendt for sin store katedral El Pilar fra 1600-tallet, og i byen er der mulighed for at gå på opdagelse i en bygningskultur, der repræsenterer mange forskellige kunstneriske stilarter – bl.a. romansk, mudéjar og barok.

Silvia er uddannet i engelsk lingvistik og litteratur på Universitet af Zaragoza. I tillæg har hun to kandidatgrader - én i lingvistik fra universitetet i Manchester og én i fremmedsprogsundervisning fra universitetet i Valencia. Hun har sidenhen taget adskillige kurser i undervisning i spansk som fremmedsprog, og i tillæg er hun DELE-eksaminator.

Hun startede med at undervise i spansk i Manchester i 2011 og flyttede i sommeren 2020 til København, hvor hun har fortsat sit arbejdsliv. Hun har lang erfaring med at undervise voksne i spansk på sprogskoler og universitetet.

Silvia brænder meget for at undervise i sit modersmål og for at dele ud af sin viden om sin egen kultur og andre aspekter, der knytter sig til det spanske sprog – historie, litteratur, aktuelle nyheder og musik.

Silvia anbefaler:

  • Læsning: ”Jeg anbefaler romaner svarende til dit niveau. Eksempelvis Lola Lago af Lourdes Miquel og Neus Sans fra niveau A1 til B1 og ¡Nadie es perfecto! af Ainoa Polo fra B2+. Har du et højt niveau i spansk, anbefaler Silvia romaner af Dolores Redondo, Eva García Saenz, Isabel Allende, Javier Cercas, Juan Gómez-Jurado og María Oruña.”
  • Lytning: ”Se videoer fra Español en marcha (niveau A1 og A2) og podcasts fra https://podcastfromspain.com/ (alle niveauer).”
  • Tal, tal, tal! ”Grib enhver chance for at tale spansk, også selvom det blot er en kort sætning!”

Silvia har også sin egen blog, som du kan besøge, hvis du ønsker at forbedre andre færdigheder og finde andre ressourcer: Aprende español. Blog de Silvia Igal.