Menu

Charlotte Sten Jacobsen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Charlotte anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg holder meget af den københavnske bydel, Østerbro. Her er lys og luft og mange dejlige steder, bl.a. en af Københavns største oaser, Fælledparken. Her mødes mennesker og hygger sig, danser, leger, løber eller holder fest. Et andet af mine yndlingssteder på Østerbro er den lille strand ved Svanemøllen. Jeg synes, det er fantastisk, at vi i Danmarks hovedstad har så rent vand, at vi kan bade i det.”

Har du et yndlingssted uden for København?
”Uden for København er den nordlige del af øen Mors, hvor jeg har boet og fortsat kommer. Her er et sjældent landskab, der er formet af fortidens vulkanudbrud. Senere under istiden har isens enorme kræfter foldet det unikke landskab, molerklinten Hanklit, hvor du kan være heldig af finde aftryk af skildpadder, insekter, fisk og fugle, som levede for 55 millioner år siden.”

Har du en dansk yndlingskunstner?
”Blandt flere er det den danske maler Vilhelm Lundstrøm (1893-1950), som med sine monumentale malerier brød med normerne og var med til at præge sin samtid og dansk modernisme. Jeg er vild med Lundstrøms stramme og stiliserede kompositioner og hans brug af stærke farver.”

Hvad er din yndlingsmusik?
”Jeg er vokset op med nogle af de største danske sangerinder - Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Anisette, som er forsanger i The Savage Rose. Gang på gang bliver jeg overrasket over Anisette; hendes unikke og kraftfulde stemme og hende evne til i al sin sårbarhed at udfylde nogle af de største scener. Og altid med et vigtigt budskab om at forandre verden med fred og kærlighed”.