Menu

Mette Bennike

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Mette anbefaler.

Har du et yndlingssted uden for København?
”Hvis du elsker kunstmuseet Louisiana ikke bare for kunsten, men også for de skønne omgivelser, vil du også elske Rudolph Tegners Museum & Statuepark ved Dronningmølle i Nordsjælland. Museet består af værker af den danske billedhugger Rudolph Tegner. Allersmukkest er statueparken omkring museet med himmel og lyng som bagtæppe og udsigt over havet.
Ca. 50 min. fra København i bil – og en god anledning til samtidig at opleve Sjællands nordkyst, som er et populært sommerhusområde for københavnere.”

Kan du anbefale en god udflugt?
”En vidunderlig sommerudflugt er at sejle til Hven fra Københavns Havn – og cykle rundt på den idylliske ø, der engang var dansk, men i dag svensk. Den danske astronom Tycho Brahe boede og arbejdede på øen 1576-1597, og du kan besøge hans rekonstruerede observatorium, Stjerneborg.
På en dagsudflugt kan du cykle hele øen rundt, ca. 20 kilometer. Der er stort set ingen biler på øen, og de naturskønne stier er meget fredeligere end de københavnske cykelstier. Et godt sted at træne til den københavnske myldretidstrafik…
Sejlturen tager ca. halvanden time, og du kan leje cykler lige ved havnen på Hven.”

Har du en dansk yndlingsmusiker?
”Sangerne Bobo Moreno og Mads Mathias er det nærmeste, vi kommer croonere på dansk jord. Er du til Sinatra, Stevie Wonder og klassikere som ’Fly Me To the Moon’, så sæt stort kryds ved Moreno eller Mathias til den næste Copenhagen Jazz Festival.”