Menu

Pernille Lykke Jepsen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted eller et stykke dansk musik. Det kan også være en dansk forfatter eller kunstner. Her kan du se, hvad Pernille anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
”Jeg bor på Vesterbro i København.
Jeg kan godt lide at sidde på et trappetrin i mit kvarter. Her drikker jeg min medbragte kaffe og læser i en bog, mens solen når ned over tagene og luner mit ansigt.
Jeg er også vild med Københavns mange steder ved vandet. Her kigger jeg så langt ud i horisonten, at vand og himmel når hinanden bag en bro, en kajak, badende, en båd - eller en svævende fugl.
Jeg føler mig hjemme på Kunsthal Charlottenborg. Her genkender jeg følelser og tanker, som jeg ikke længere er alene med. De mange nutidige kunstneres kunstværker provokerer og inspirerer mig. Jeg beundrer dem.
Jeg tager gerne med venner eller familie på endagsferie i København. Her oplever vi kendte eller ukendte steder sammen. En begivenhed på Facebook eller Instagram får os måske til at pakke en lille taske og tage ud for at opleve København.
Jeg ér her i København.”


Har du en dansk yndlingsbog?
”Jeg kan vældig godt lide Inger Christensens ’Alfabet’ som er en digtsamling, der starter med:

1 abrikostræerne
abrikostræerne findes, abrikostræerne findes

2 bregnerne
bregnerne findes; og brombær, brombær og brom findes; og brinten, brinten.

Digtsamlingen udvikler sig i en rytme båret frem af alfabetets rækkefølge og Fibonaccis talsystem. Med smukke ord får du en fin tur ud i en verden, du kender og ser på ny.”